article
1.6453830
TIEL - De Logistieke Hotspot Rivierenland functioneert nog niet optimaal. Dat komt vooral door de achterblijvende inkomsten uit grondverkoop.
Zorg om financiën Logistieke Hotspot Rivierenland
TIEL - De Logistieke Hotspot Rivierenland functioneert nog niet optimaal. Dat komt vooral door de achterblijvende inkomsten uit grondverkoop.
http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/tiel/zorg-om-financi%C3%ABn-logistieke-hotspot-rivierenland-1.6453830
2016-09-27T19:41:45+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4162097.1415200837!image/image-4162097.JPG
Tiel,Transport,Regio Rivierenland,Medel,Logistieke Hotspot,hermes
Tiel
Home / Regio / Rivierenland / Tiel / Zorg om financiën Logistieke Hotspot Rivierenland

Zorg om financiën Logistieke Hotspot Rivierenland

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Tielse glasfabriek is in beeld als vestigingsplaats voor logistieke bedrijvigheid.
   Fotograaf
  TIEL - De Logistieke Hotspot Rivierenland functioneert nog niet optimaal. Dat komt vooral door de achterblijvende inkomsten uit grondverkoop.

  De Regio Rivierenland kent drie speerpunten waar alle tien gemeenten in samenwerken: logistiek, agribusiness en toerisme. In 2014 is de Logistieke Hotspot Rivierenland (LHR) opgericht en op verzoek van de deelnemende gemeenten is er dit jaar een evaluatie uitgevoerd.

  Logistiek knooppunt
  Geconstateerd is, dat, mede dankzij de LHR - een kleine organisatie die opereert vanaf bedrijvenpark Medel - Rivierenland beter op de kaart is komen te staan als belangrijk logistiek knooppunt in Nederland. Maar er zijn zorgen over de duurzaamheid van de organisatie. Het oorspronkelijke verdienmodel om de organisatie in stand te houden, voldoet niet aan de verwachtingen.

  Grondverkoop
  Voor een startkapitaal hebben de tien gemeenten en andere partners betaald voor certificaten. Door grondverkoop zou geld vrij moeten komen voor projecten en het in stand houden van de organisatie. Maar de grondverkoop blijft door uiteenlopende zaken achter, zoals bijvoorbeeld de vertraging rondom Medel II.