article
1.6686858
NIJMEGEN - De winter is in aantocht. De stevige nachtvorst die vannacht haar intrede deed, houdt de komende dagen nog aan. Wij geven een paar tips om goed voorbereid de winter in te gaan.
Vorst treedt in: tips tegen de vrieskou
NIJMEGEN - De winter is in aantocht. De stevige nachtvorst die vannacht haar intrede deed, houdt de komende dagen nog aan. Wij geven een paar tips om goed voorbereid de winter in te gaan.
http://www.gelderlander.nl/regio/vorst-treedt-in-tips-tegen-de-vrieskou-1.6686858
2016-11-28T12:42:43+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6687088.1480329987!image/image-6687088.JPG
Gelderland,Weer,gladheid,Vorst,kou
Regio
Home / Regio / Vorst treedt in: tips tegen de vrieskou

Vorst treedt in: tips tegen de vrieskou

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NIJMEGEN - De winter is in aantocht. De stevige nachtvorst die vannacht haar intrede deed, houdt de komende dagen nog aan. Wij geven een paar tips om goed voorbereid de winter in te gaan.

  Vooral vannacht wordt het koud: het kwik daalt dan mogelijk naar -9, een record voor deze tijd van het jaar. In de loop van de ochtend loopt de temperatuur op tot boven het vriespunt. Later in de week stijgt de temperatuur weer en neemt de vorst af.

  Gladheid
  Vooral in de vroege uren moeten weggebruikers de komende dagen rekening houden met gladheid. Vanmorgen leidde dat op diverse plaatsen al tot ongelukken en vertragingen. Om ongelukken te voorkomen is het raadzaam om meer afstand te houden dan normaal en rustig op te trekken. Moet je een noodstop maken? De ANWB geeft als tip om dan zowel de rem als de koppeling hard in te trappen. Dan werkt de ABS (het anti-blokkeersysteem) optimaal. Dit systeem zorgt ervoor dat je wielen niet blokkeren en je dus ook kunt blijven sturen. Daarnaast is het soms beter om het gas los te laten, in plaats van te remmen.

  Krabben
  Altijd een vervelende klus: het krabben van de autoruiten. En het is ook nog eens makkelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door je auto in je garage te parkeren of door een doek over je ruiten te gooien. Wat ook kan is 's ochtends een kwartiertje eerder opstaan. Door je auto stationair te laten draaien kan je ruiten ook ontdooien. Al is dat natuurlijk wel minder goed voor het milieu.

  Tuin
  Heb je buiten een tuinslang hangen? Haal deze dan naar binnen en vergeet ook niet de buitenkraan af te sluiten. Zo voorkom je dat de vorst schade aanricht aan de slang en de kraan. Let ook op dat je vorstgevoelige planten, zoals kuipplanten, tijdens de vorstperiode naar binnen haalt. Anders loop je kans dat ze de winter niet zullen overleven,

  Vijver
  Is je vijver niet meer dan een meter diep en heb je geen vijverplanten? Houd dan in de gaten dat je vijver niet dichtvriest. Dit kan je voorkomen met het luchtpompje. Of gooi een bal in de vijver. Door de wind blijft een bal in beweging, waardoor het water minder snel bevriest.

  Heeft u nog goede tips? Laat deze achter in de reacties.

   

   

   


   

   

     Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties

  Tip de redactie

  Heeft u een tip? Laat het ons weten!