article
1.5070786
BEUNINGEN - De Beuningse Plas krijgt waarschijnlijk een strand met kiosk. De gemeente Beuningen voert gesprekken met een ondernemer die de kiosk wil exploiteren.
Volgend jaar strand met kiosk bij Beuningse Plas
BEUNINGEN - De Beuningse Plas krijgt waarschijnlijk een strand met kiosk. De gemeente Beuningen voert gesprekken met een ondernemer die de kiosk wil exploiteren.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/beuningen/volgend-jaar-strand-met-kiosk-bij-beuningse-plas-1.5070786
2015-07-10T10:18:51+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3817798.1469211641!image/image-3817798.JPG
Beuningen,Cultuur, kunst en recreatie,Sociaal en maatschappij,Beuningse Plas,hermes
Beuningen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Beuningen / Volgend jaar strand met kiosk bij Beuningse Plas

Volgend jaar strand met kiosk bij Beuningse Plas

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BEUNINGEN - De Beuningse Plas krijgt waarschijnlijk een strand met kiosk. De gemeente Beuningen voert gesprekken met een ondernemer die de kiosk wil exploiteren.

  In de zomer van 2016 zouden mensen daar al kunnen recreëren. Dat zou een grote verrassing zijn.

  Controle
  Aanvankelijk was het niet de bedoeling dat de Beuningse Plas een zwemplas zou worden. Onlangs werd de gemeente echter gewezen op een Europese richtlijn die zegt dat bij te verwachten strandbezoek ook de waterkwaliteit moet worden gecontroleerd.

  "Probleem is dat Beuningen weinig geld heeft voor onderhoud", aldus projectleider Beuningse Plas Ben Berendsen. "Maar er lijkt een oplossing: de kioskhouder is bereid het strand op te ruimen en de watersportvereniging wil een andere strand wel bijhouden."

  Zandwinning
  De tekening van de Plas is klaar. Vanaf 2018-2019 begint aannemer Boskalis met de zandwinning. Pas in 2035 is alles klaar, maar volgend jaar wordt er al een smalle vaargeul gegraven en dus ook al enkele strandjes aangelegd.

  Toekomstige Beuningse Plas
  Lees meer over de Beuningse Plas in de krant, regio Nijmegen van 10/07/2015. Of in onze betaalde online-krant. Let op, dit is tot 11 dagen na publicatie mogelijk.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties