article
1.4906139
WIJCHEN - Cafetaria Rob's Place heeft ongelijk gekregen in zijn bezwaar tegen de bouwplannen op het stationsgebied in Wijchen. De Raad van State heeft zijn beroep woensdag ongegrond verklaard.
Bezwaar cafetaria tegen bouwplannen ongegrond verklaard
WIJCHEN - Cafetaria Rob's Place heeft ongelijk gekregen in zijn bezwaar tegen de bouwplannen op het stationsgebied in Wijchen. De Raad van State heeft zijn beroep woensdag ongegrond verklaard.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/bezwaar-cafetaria-tegen-bouwplannen-ongegrond-verklaard-1.4906139
2015-05-07T05:41:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4906403.1430942891!image/image-4906403.JPG
Wijchen,Raad van State,Bouwplan,hermes
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / Bezwaar cafetaria tegen bouwplannen ongegrond verklaard

Bezwaar cafetaria tegen bouwplannen ongegrond verklaard

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Cafetaria Rob's Place in Wijchen.
   Fotograaf
  WIJCHEN - Cafetaria Rob's Place heeft ongelijk gekregen in zijn bezwaar tegen de bouwplannen op het stationsgebied in Wijchen. De Raad van State heeft zijn beroep woensdag ongegrond verklaard.

  De uitspraak van de Raad van State is een belangrijke stap in de onteigeningsprocedure die de gemeente vorig jaar is begonnen.

  Onenigheid
  De gemeente ligt al jaren overhoop met cafetaria-eigenaar Rob Plönes. Vanwege de grote verbouwplannen op het station en de aanleg van een parkeergarage, moet de cafetaria wijken. Plönes en de gemeente kunnen het niet eens worden over de verplaatsing, dan wel een eventuele uitkoopsom. Daardoor kunnen de werkzaamheden jaren worden vertraagd.

  Raad van State
  De Raad van State acht in zijn uitspraak het algemeen belang van nieuwe stationsvoorzieningen groter dan het individuele belang van de cafetaria. Daarnaast is volgens de Raad van State goed beargumenteerd dat het niet mogelijk is voor Rob's Place om een nieuw eigen gebouw in het stationsgebied te bouwen. Een plek in het oude stationsgebouw, wat de gemeente voorstelt, is volgens de Raad een goed alternatief.

  Parkeergelegenheid
  In zijn bezwaar tegen de plannen wijst Plönes verder op een gebrek aan parkeergelegenheid in de nabije omgeving van zijn cafetaria. De Raad van State vindt dat 'niet aannemelijk'. Er zouden genoeg parkeerplaatsen in de buurt komen en bezoekers van het cafetaria zouden ook gebruik kunnen maken van de nieuw aan te leggen kiss and ride, waar auto's maximaal een half uur of een uur mogen parkeren.

  Meer lezen over dit conflict?
  Kijk in de krant editie Wijchen Beuningen van 7/05/2015.
  Of in onze betaalde online-krant. Let op, dit is tot 11 dagen na publicatie mogelijk.


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties