article
1.6647933
WIJCHEN - De brandweer rukte de eerste zes maanden van 2016 vaker uit naar Wijchen dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werd 47 keer de brandslang uitgerold, tegen 26 keer in de eerste helft van 2015.
Brandweer Wijchen rukt vaker uit voor brand
WIJCHEN - De brandweer rukte de eerste zes maanden van 2016 vaker uit naar Wijchen dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werd 47 keer de brandslang uitgerold, tegen 26 keer in de eerste helft van 2015.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/brandweer-wijchen-rukt-vaker-uit-voor-brand-1.6647933
2016-11-16T06:32:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4250857.1472804263!image/image-4250857.jpg
Wijchen,Recht, misdaad en 112,hermes
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / Brandweer Wijchen rukt vaker uit voor brand

Brandweer Wijchen rukt vaker uit voor brand

Foto's
1
Reacties
Reageer
  WIJCHEN - De brandweer rukte de eerste zes maanden van 2016 vaker uit naar Wijchen dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werd 47 keer de brandslang uitgerold, tegen 26 keer in de eerste helft van 2015.

  Daaronder zijn ruim twintig branden aan auto's, heggen en containers. Tien keer ging het om een gebouw. Ook is vaker hulp verleend aan ambulancemedewerkers en de politie.

  Weeroverlast
  Dit blijkt uit de halfjaarcijfers die Wijchen krijgt van de regionale brandweer. Die cijfers laten wel een afname zien van het aantal keren dat de brandweer uitrukte voor overlast van weer en wind. Dat gebeurde dit jaar slecht één keer, tegen negentien maal in 2015. Dat komt vooral door de stormen in maart vorig jaar. „Dat was een slechte maand. Toen hadden we hier zelfs ontwortelde bomen", herinnert burgemeester Hans Verheijen zich.

  Terugkerend probleem
  De toename van branden is volgens de Wijchense burgervader moeilijk te voorkomen. Die autobranden zijn bijvoorbeeld een terugkerend probleem waar weinig meer aan gedaan kan worden dan nu al gebeurt. Schrikbarend hoog zijn de aantallen ook weer niet. „We doen het al goed. Ik denk niet dat er met preventie nog veel meer valt te halen."

  Voor niks
  Valse meldingen zijn er tot nu toe duidelijk minder dit jaar. Goed nieuws, vinden Wijchen en de brandweer. „Eindelijk, want elke keer dat de brandweer voor niks uitrukt kost gewoon geld." De afgelopen jaren waren brandmelders die onterecht afgingen een kostbaar probleem in Wijchen – en overigens ook in de rest van de regio. Er is daarom bewust gezocht naar mogelijkheden om dat te verminderen. 

  Lees wat u kunt doen als er brand uitbreekt in De Gelderlander, editie Wijchen Beuningen van woensdag 16 november, of onze e-paper  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties