article
1.6235222
WIJCHEN - Clubs kampen steeds vaker met een tekort aan vrijwilligers. Tijdens het jaarlijkse Wijchen Present is het de bedoeling dat inwoners hun weg vinden naar een nieuwe hobby, sport of opvang.
Clubs zoeken tijdens Wijchen Present naar vrijwilligers
WIJCHEN - Clubs kampen steeds vaker met een tekort aan vrijwilligers. Tijdens het jaarlijkse Wijchen Present is het de bedoeling dat inwoners hun weg vinden naar een nieuwe hobby, sport of opvang.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/clubs-zoeken-tijdens-wijchen-present-naar-vrijwilligers-1.6235222
2016-08-02T05:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4297786.1476092791!image/image-4297786.jpg
Wijchen,Vrijwilligerswerk,vrijwilligers,hermes
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / Clubs zoeken tijdens Wijchen Present naar vrijwilligers

Clubs zoeken tijdens Wijchen Present naar vrijwilligers

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  WIJCHEN - Clubs kampen steeds vaker met een tekort aan vrijwilligers. Tijdens het jaarlijkse Wijchen Present is het de bedoeling dat inwoners hun weg vinden naar een nieuwe hobby, sport of opvang.

  Met ongeveer 4.000 bezoekers hoopt de organisatie van Wijchen Present namelijk een vijver te bieden om uit te vissen, voor verenigingen of stichtingen die het op dit vlak moeilijk hebben.

  Aanwezig
  Juist kleine clubs die eigenlijk de mankracht niet hebben om een dag lang een kraam te bemannen, zouden zich hier moeten tonen, zegt mede-organisator Marijke Litjens. „Veel stichtingen en verenigingen willen wel aanwezig zijn, maar hebben geen vrijwilligers."

  Dat raakt precies een van de doelen van het evenement op zondag 4 september. Laat zien wat de club doet en waar je voor staat, zodat inwoners zich geroepen voelen de handen uit de mouwen te steken. Juist dat eerste weekend van september leent zich hier goed voor, stelt Litjens. „Dan begint het verenigingsleven weer op gang te komen."

  Nieuwe bewoners
  Belangrijker nog, dat is het moment dat de gemeente Wijchen nieuwe inwoners rondleidt. Die komen ook bij 't Mozaïek, waar Wijchen Present wordt gehouden. „De gemeente doet dan een rondje Wijchen die bij 't Mozaïek uitkomt. Met nieuwe bewoners die nog niet weten wat hier allemaal zit. Daaronder zitten jonge ouders die informatie zoeken over bijvoorbeeld kinderopvang."

  Het evenement heeft al een aantal deelnemers vastgelegd, waaronder Kinderopvang de Eerste Stap en De Panfluit Praktijk. De dag wordt bovendien aangekleed met muziek en activiteiten.

  Voor meer informatie, klik hier.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties