article
1.6401166
WIJCHEN - Als Wijchenaren straks niet meer bij de politie terecht kunnen wanneer er een verwarde man over straat loopt, moet de gemeente dat oplossen. Maar hoe dan?
'Crisisdienst voor verwarde mensen in Wijchen'
WIJCHEN - Als Wijchenaren straks niet meer bij de politie terecht kunnen wanneer er een verwarde man over straat loopt, moet de gemeente dat oplossen. Maar hoe dan?
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/crisisdienst-voor-verwarde-mensen-in-wijchen-1.6401166
2016-09-16T17:39:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6174260.1467889236!image/image-6174260.jpg
Wijchen,Angst,Politie,hermes
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / 'Crisisdienst voor verwarde mensen in Wijchen'

'Crisisdienst voor verwarde mensen in Wijchen'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  WIJCHEN - Als Wijchenaren straks niet meer bij de politie terecht kunnen wanneer er een verwarde man over straat loopt, moet de gemeente dat oplossen. Maar hoe dan?

  Dat wil het lokale CDA van de burgemeester en wethouders weten. De partij denkt aan een crisisopvang die 24 uur per dag bereikbaar is. „De gemeente moet een instantie aanstellen die voor deze opvang zorgt”, zegt Elaine van Haren namens het CDA.

  Bezorgdheid
  De bezorgdheid komt door de aankondiging dat de politie vanaf 1 januari 2017 niet meer wil zorgen voor opvang en vervoer van verwarde personen. Dit komt in handen van ggz-instellingen en gemeenten, maar alleen als zij daar dan toe in staat zijn.

  Toenemende druk
  Van Haren denkt dat de politie een toenemende druk voelt van meldingen van verwarde personen. Volgens haar is daarom het onderliggende probleem dat door bezuinigingen in de psychische zorg 'ggz het vaak laat afweten'. Steeds meer mensen die beperkt zelfredzaam zijn, krijgen hierdoor niet of niet tijdig de hulp die ze nodig hebben, waardoor de kans groter is dat ze op straat belanden.

  Vragen
  De partij stelt daarom schriftelijke vragen: 'Wat gaat de gemeente Wijchen ondernemen om overlast op straat te voorkomen en deze mensen in psychische nood op te vangen?'  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties