article
1.6615458
WIJCHEN - Wijchen geeft meer om nieuwbouw dan om de das. Daarom wordt de ecologische verbindingszone Heumen-Horssen niet afgemaakt. Dat zegt Jaap Dirkmaat van de Stichting Das en Boom.
Das en Boom verontwaardigd over 'onwil' Wijchen
WIJCHEN - Wijchen geeft meer om nieuwbouw dan om de das. Daarom wordt de ecologische verbindingszone Heumen-Horssen niet afgemaakt. Dat zegt Jaap Dirkmaat van de Stichting Das en Boom.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/das-en-boom-verontwaardigd-over-onwil-wijchen-1.6615458
2016-11-07T07:12:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4063122.1478466814!image/image-4063122.JPG
Wijchen,Milieu en grondstoffen,hermes
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / Das en Boom verontwaardigd over 'onwil' Wijchen

Das en Boom verontwaardigd over 'onwil' Wijchen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jaap Dirkmaat (links) van das en Boom.
   Fotograaf
  WIJCHEN - Wijchen geeft meer om nieuwbouw dan om de das. Daarom wordt de ecologische verbindingszone Heumen-Horssen niet afgemaakt. Dat zegt Jaap Dirkmaat van de Stichting Das en Boom.

  In Wijchen ontbreekt eenvoudigweg de wil om echt te investeren in de natuur, zegt hij. Onzin, zegt Wijchen, er zijn wel degelijk investeringen gedaan, voor tenminste 35.000 euro.

  Gefrustreerd
  Dirkmaat baseert zijn mening vooral op de jaren dat er gewerkt werd aan de natuurcorridor Heumen-Horssen. Toen heeft Wijchen volgens hem bar weinig bijgedragen. „Sterker nog, ze hebben de boel vooral gefrustreerd met al die nieuwbouw."

  Verbinding
  De ecologische verbindingszone Heumen-Horssen maakt deel uit van het Natuurnetwerk Nederland (voorheen Ecologische Hoofdstructuur). Deze natuurstructuren moeten op den duur ook aansluiten op andere Europese natuurnetwerken. Het was de bedoeling een verbinding te maken tussen de Hatertse Vennen en het rivierduin ten westen van Wijchen.

  Nul
  De provincie Gelderland verlaagt nu de subsidie en laat het aan Wijchen, Heumen en Druten, die besloten alleen nog een passieve rol te willen vervullen. De kans dat de verbindingszone nog af komt, is hiermee vrijwel gereduceerd naar nul.

  Dirkmaat: „De grootste bottleneck voor de dieren ligt onder Wijchen. En over de jaren heeft de gemeente het alleen maar moeilijker gemaakt met al die nieuwbouwwijken."

  Lees het uitgebreide verhaal in De Gelderlander van 7 november, edities Wijchen/Beuningen en Maas en Waal.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties