article
1.6349158
WIJCHEN - De Brit Geoffrey Butler is dinsdagmiddag opnieuw van de snelweg geplukt. Ditmaal liep de 87-jarige Engelsman niet op de A12 maar op de A73, bij de afrit Wijchen, en was hij op weg naar Eindhoven.
Engelsman Geoffrey Butler (87) opnieuw van snelweg geplukt
WIJCHEN - De Brit Geoffrey Butler is dinsdagmiddag opnieuw van de snelweg geplukt. Ditmaal liep de 87-jarige Engelsman niet op de A12 maar op de A73, bij de afrit Wijchen, en was hij op weg naar Eindhoven.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/engelsman-geoffrey-butler-87-opnieuw-van-snelweg-geplukt-1.6349158
2016-09-06T13:10:20+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6293744.1472136846!image/image-6293744.JPG
Arnhem,Wijchen,zwerven,snelweg
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / Engelsman Geoffrey Butler (87) opnieuw van snelweg geplukt

Engelsman Geoffrey Butler (87) opnieuw van snelweg geplukt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Geoffrey Butler (87) op de stoep van het Vriendenhuis in Klarendal.
   Fotograaf
  WIJCHEN - De Brit Geoffrey Butler is dinsdagmiddag opnieuw van de snelweg geplukt. Ditmaal liep de 87-jarige Engelsman niet op de A12 maar op de A73, bij de afrit Wijchen, en was hij op weg naar Eindhoven.

  Volgens agenten Arno en Ramon, die hem na een melding vonden terwijl hij zat uit te rusten tegen een kast, had de Brit op het Keizer Karelplein in Nijmegen geslapen en was hij zonder te eten op pad gegaan.

  Scrambled eggs
  Daarop hebben de agenten hem bij Arno thuis voorzien van een maaltijd. 'Onderweg een pitstop gemaakt bij collega Arno thuis. Daar hem voorzien van vier bruine boterhammen met, uiteraard, scrambled eggs en kaas, en met een groot glas melk aan een picknicktafel gezet', schrijven ze op Facebook.

  Goede raad
  De agenten hebben de Brit daarna weer afgezet, maar niet zonder proviand en goede raad. Butler heeft een rugzak meegekregen in plaats van de zware groene bigshopper waarmee hij liep, twee plakken ontbijtkoek, een appel, een fles ijsthee en water. Ook hebben de agenten hem een kaart meegegeven om zijn route uit te kunnen stippelen. De Engelsman heeft daarnaast uitleg gekregen over de kaart, zodat hij niet weer op een autosnelweg terechtkomt.

  Shermantank
  Butler is afgezet bij het Airborne-monument aan de Graafse zijde van de Graafsebrug. Volgens de politie een emotioneel moment voor de Brit. 'Zijn broer was in de oorlog met een Shermantank vanaf de andere zijde komen aanrijden.'

  Protest
  De 87-jarige Butler werd op 24 augustus al van de A12 geplukt bij Arnhem. Hij heeft geen familie en heeft naar eigen zeggen zijn woning in Engeland opgezegd uit protest tegen de sociale omstandigheden daar. Sinds maart zwerft hij. Via Frankrijk en België is hij in Nederland terechtgekomen.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties