article
1.6585559
WIJCHEN - Niet alle kroegen mogen meedoen aan de Wijchense Bokbiertocht. Meneer Smit, één van de cafés die is uitgesloten van deelname verlaagt uit protest zijn prijzen.
Horeca Wijchen verwikkeld in 'Bockbieroorlog'
WIJCHEN - Niet alle kroegen mogen meedoen aan de Wijchense Bokbiertocht. Meneer Smit, één van de cafés die is uitgesloten van deelname verlaagt uit protest zijn prijzen.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/horeca-wijchen-verwikkeld-in-bockbieroorlog-1.6585559
2016-10-29T05:45:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6585749.1477667825!image/image-6585749.jpg
Wijchen,Cultuur, kunst en recreatie,hermes
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / Horeca Wijchen verwikkeld in 'Bockbieroorlog'

Horeca Wijchen verwikkeld in 'Bockbieroorlog'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het interieur van café-restaurant Meneer Smit in Wijchen.
   Fotograaf
  WIJCHEN - Niet alle kroegen mogen meedoen aan de Wijchense Bokbiertocht. Meneer Smit, één van de cafés die is uitgesloten van deelname verlaagt uit protest zijn prijzen.

  Zondag kunnen bierliefhebbers tijdens de Bokbiertocht terecht bij Café de Arend, Café Zus, Thuis bij Fien, Sterrebosch en Café Anneke in het centrum van Wijchen

  Korting
  Frans Schoenaker, eigenaar van café-restaurant Meneer Smit, verkoopt het hele weekend bockbiertjes voor 3 euro in plaats van 3,75. Liever had hij mee gedaan. „Ik heb het een paar keer netjes gevraagd, al kort nadat we open gingen. Maar ik kreeg vanaf het begin te horen dat ik niet mee kon doen.”

  Niet uitbreiden
  Reden: de organisatie wil niet uitbreiden. „Het leek ons verstandig om het hierbij te houden”, zegt Geert Sanders van Sterrebosch. „Mensen drinken gemiddeld twee bockbiertjes per café. Anders gaan mensen misschien te veel drinken. Het moet wel gezellig blijven.”

  Schoenaker is het hier niet mee eens. Volgens hem komt er genoeg volk op af om te spreiden over meer kroegen. Bovendien maak je de tocht dan alleen maar langer. „Het principe is een tocht door het dorp. Daar moet dan toch elke kroeg aan mee kunnen doen.”

  Te veel
  Probleem volgens Sanders daarbij is dat ze dan niet alleen Meneer Smit, maar ook andere cafés moeten toelaten. „We krijgen deze vraag niet alleen van Meneer Smit. Je kan niet tegen de één 'ja' zeggen en tegen andere 'nee'.”

  De Bokbiertocht begint zondag om 15.00 uur. Bij de deelnemende café's zijn stempelkaarten te krijgen voor vijf bockbieren en een broodje bockworst. Een eindtijd is niet vastgesteld.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties