article
1.6317777
WIJCHEN - Een stuk of acht auto's in Wijchen-Zuid zijn in de nacht van maandag op dinsdag opengebroken voor de diefstal van airbags en navigatie. Bewoners maakten filmbeelden van een vermoedelijke dader.
Reeks auto's in Wijchen-Zuid in een nacht leeggeroofd (video)
WIJCHEN - Een stuk of acht auto's in Wijchen-Zuid zijn in de nacht van maandag op dinsdag opengebroken voor de diefstal van airbags en navigatie. Bewoners maakten filmbeelden van een vermoedelijke dader.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/reeks-auto-s-in-wijchen-zuid-in-een-nacht-leeggeroofd-video-1.6317777
2016-08-30T13:05:47+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6317852.1472561941!image/image-6317852.JPG
Wijchen,Inbraak,Diefstal,autoinbraken,airbags,navigatiesystemen,hermes
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / Reeks auto's in Wijchen-Zuid in een nacht leeggeroofd (video)

Reeks auto's in Wijchen-Zuid in een nacht leeggeroofd (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  WIJCHEN - Een stuk of acht auto's in Wijchen-Zuid zijn in de nacht van maandag op dinsdag opengebroken voor de diefstal van airbags en navigatie. Bewoners maakten filmbeelden van een vermoedelijke dader.

  Deze verdachte, wellicht geholpen door meerdere autokrakers, heeft die nacht zijn slag geslagen in Wijchen-Zuid. Ongeveer acht auto's werden door de dieven bezocht. De meeste auto's stonden in de wijk Sluiskamp, zo blijkt uit meldingen van bewoners in hun buurtpreventie-groepsapp. Volgens de politie zijn er ook slachtoffers in de wijk Abersland.

  Aangiftestroom
  Hoeveel auto's er in die ene nacht precies zijn gekraakt, kan de politie nog niet zeggen. De aangiftes stroomden maandag en dinsdag binnen en zijn nog niet allemaal verwerkt. „We hebben hier vandaag en morgen afspraken met bewoners voor staan", zegt een politiewoordvoerder op dinsdagmiddag.

  Schade
  Volgens bewoners zijn vooral auto's bezocht van de merken Volkswagen en Mitsubishi. Bij sommige voertuigen bleef het bij schade, zoals een kapotte zijruit. Bij anderen zijn airbags en navigatiesystemen gestolen.

  Filmpje
  Dat het om een dief of bende gaat die alle auto-inbraken voor zijn rekening nam, ligt in de lijn der verwachting. Dat moet de politie nog wel definitief vaststellen. „We hebben nog geen details van de schade en de methode die de inbrekers hebben gebruikt. Maar het is duidelijk dat we een verband tussen de verschillende zaken niet uitsluiten."

  Een eerste aanknopingspunt voor nader onderzoek is in elk geval een filmpje, dat een bewoner maakte met een beveiligingscamera die op de oprit gericht staat. Daarop is een man met een petje te zien die zich ophoudt bij een auto en even later met een grote rugtas wegloopt.

  Uitgelichte video

  Afbeelding


  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties