article
1.6227805
WIJCHEN - Het centrum van Wijchen raakt de oude, vertrouwde slagerij kwijt. Na Tom Hormes, die zich sinds 2010 toelegt op catering, gooit Gert-Jan Sanders het slagersbijltje erbij neer. De geurige vleeswinkel aan De Markt maakt in september plaats voor de belegde broodjes van Bufkes.
Slagerij in Wijchen verandert in broodjeszaak
WIJCHEN - Het centrum van Wijchen raakt de oude, vertrouwde slagerij kwijt. Na Tom Hormes, die zich sinds 2010 toelegt op catering, gooit Gert-Jan Sanders het slagersbijltje erbij neer. De geurige vleeswinkel aan De Markt maakt in september plaats voor de belegde broodjes van Bufkes.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/slagerij-in-wijchen-verandert-in-broodjeszaak-1.6227805
2016-07-29T06:15:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6227934.1469736858!image/image-6227934.JPG
Wijchen,Ambacht,Detailhandel,hermes
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / Slagerij in Wijchen verandert in broodjeszaak

Slagerij in Wijchen verandert in broodjeszaak

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    WIJCHEN - Het centrum van Wijchen raakt de oude, vertrouwde slagerij kwijt. Na Tom Hormes, die zich sinds 2010 toelegt op catering, gooit Gert-Jan Sanders het slagersbijltje erbij neer. De geurige vleeswinkel aan De Markt maakt in september plaats voor de belegde broodjes van Bufkes.

    Sanders heeft al een balie voor de broodjesketen; straks zijn er zo'n vijftig zitplaatsen.

    Broodjeszaak
    Maar wees gerust, belooft Sanders, de liefhebber van een sparerib of steak kan ook straks nog bij hem terecht. „Kipfilet en slavinkjes doe ik niet meer. Alleen het vlees dat niet bij de supermarkt te krijgen is, blijf ik verkopen.” Toch een beetje slagerij dus, maar vooral een broodjeszaak. Het omgekeerde van de verdeling nu.

    IJssalon
    Met een noodzakelijke vervanging van zijn vijftien jaar oude slagerij voor de deur, kiest Sanders eieren voor zijn geld. „Het leek me niet slim opnieuw te investeren in een traditionele slagerij. Een paar jaar geleden ging hij al in het ijs. Zijn ijssalon Markt 19 bleek een schot in de roos. Sanders werkt intussen meer in de ijssalon dan in de slagerij. In totaal zo'n tachtig uur per week, en dat mag wel een onsje minder, vindt Sanders.



    Overledenen in de regio

    Meer informatie overlijdensadvertenties