article
1.6401104
WIJCHEN - Wat begon als een ideetje van bewoners, krijgt voortaan Wijchens gemeentegeld. HetWerkt!Wijchen wordt daarmee 'officieel'.
'Vaste baan' voor vrijwillige hulp aan werklozen
WIJCHEN - Wat begon als een ideetje van bewoners, krijgt voortaan Wijchens gemeentegeld. HetWerkt!Wijchen wordt daarmee 'officieel'.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/vaste-baan-voor-vrijwillige-hulp-aan-werklozen-1.6401104
2016-09-16T14:55:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4185917.1390328311!image/image-4185917.jpg
Wijchen,Arbeid,Werkloosheid,hermes
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / 'Vaste baan' voor vrijwillige hulp aan werklozen

'Vaste baan' voor vrijwillige hulp aan werklozen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De bestuursleden van HetWerkt!Wijchen op bedrijventerrein Wijchen Oost. V.l.n.r. Elly Hendriks, Priscilla van Burk, Diane Zwartjes, Jolanda Toonen en Jos Tittse.
   Fotograaf
  WIJCHEN - Wat begon als een ideetje van bewoners, krijgt voortaan Wijchens gemeentegeld. HetWerkt!Wijchen wordt daarmee 'officieel'.

  Deze stichting helpt mensen zonder baan zich beter in de markt te zetten, of zich simpelweg fijner te voelen. Dat werkt volgens de gemeente zo goed, dat er voortaan geld voor wordt gereserveerd.

  Vrijwilligers
  Wijchen trekt bovendien graag de portemonnee, omdat het is bedacht en uitgevoerd door inwoners. Vijf vrijwilligers trekken de kar, daarbij geholpen door weer tientallen andere vrijwilligers. "De meesten van ons hebben met werkloosheid te maken of te maken gehad", zegt Karen van Dam van de stichting. "Die weten wat er speelt en waar het om gaat."

  Startsubsidie
  Van Dam is een van de oprichters van de stichting, die in 2015 voor het eerst een vol jaar draaide. De vrijwilligers kregen daar destijds een startsubsidie voor van 1.000 euro. Daar komt nu een structurele bijdrage bij: 9 cent per inwoner van Wijchen – goed voor ruim 3.500 euro. En dat voor de komende vier jaar.

  Vacaturemarkt
  De stichting organiseert onder andere een tweewekelijks werkcafé, een jaarlijkse vacaturemarkt en workshops over solliciteren en presenteren.

  Uitkering
  HetWerkt!Wijchen bereikt vooral ook mensen die bij andere instanties buiten de boot vallen. Instanties als het UWV richten zich immers vooral op mensen met een uitkering of met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties