article
1.6381970
WIJCHEN - Met een hittegolfje in het verschiet worden in verzorgingshuis St. Jozef in Wijchen voorzorgsmaatregelen genomen. Maar gek genoeg hebben de oudere bewoners geen last van de hitte, de medewerkers wel.
'Vooral medewerkers hebben last van hitte'
WIJCHEN - Met een hittegolfje in het verschiet worden in verzorgingshuis St. Jozef in Wijchen voorzorgsmaatregelen genomen. Maar gek genoeg hebben de oudere bewoners geen last van de hitte, de medewerkers wel.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/vooral-medewerkers-hebben-last-van-hitte-1.6381970
2016-09-13T04:51:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6382116.1473712631!image/image-6382116.JPG
Wijchen,Oudere,maatregelen,hitte,hermes
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / 'Vooral medewerkers hebben last van hitte'

'Vooral medewerkers hebben last van hitte'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Medwerkster Eri van Oomen schenkt wat limonade voor de ouderen in in verzorgingstehuis St. Josef in Wijchen.
   Fotograaf
  WIJCHEN - Met een hittegolfje in het verschiet worden in verzorgingshuis St. Jozef in Wijchen voorzorgsmaatregelen genomen. Maar gek genoeg hebben de oudere bewoners geen last van de hitte, de medewerkers wel.

  Af en toe een ijsje geven om af te koelen, of een kopje bouillon schenken om de dorst op te wekken. Meer dan dat hoeven medewerkers van woonzorgcentrum St. Jozef in Wijchen niet te doen voor de bejaarde bewoners.

  Symptoom
  Die merken opvallend weinig van de opmerkelijke septemberhitte. Dat komt doordat veel van hen geen temperatuur meer kunnen beleven, aldus coördinator Annemie van Wijchen. Het is een symptoom van hun dementie. In het tehuis zitten enkel dementerende ouderen.

  Grens
  Dat betekent wel dat verzorgers de mensen nu extra in de gaten moeten houden. Juist omdat veel bewoners niet door hebben wanneer het warm is, kunnen zij zomaar te lang in de zon zitten. „Ze kennen niet altijd hun grens", vertelt coördinator Annemie van Wijchen. Of ouderen tijdens de hitte vaker ziek of onwel worden durft ze niet te zeggen. „Misschien wel, maar omdat mensen hier het hele jaar door ziek worden, valt het niet op."

  Bibberen in een wollen jas
  Terwijl het personeel loopt te zweten, zit een aantal ouderen haast te bibberen in een wollen jasje. „Zij bewegen natuurlijk bijna niet, en als je je niet inspant, word je niet zo snel warm. Ons werk is lichamelijk vrij intensief. Het is dus niet gek dat wij het sneller heet krijgen."  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties