article
1.6523302
WIJCHEN - De gemeente Wijchen wil graag meedoen aan het landelijke experiment met de bijstand. Daarin gaan 25 gemeenten kijken wat het beste werkt om mensen uit de bijstand te krijgen. Ook Druten heeft interesse.
Wijchen wil meedoen met experiment bijstand
WIJCHEN - De gemeente Wijchen wil graag meedoen aan het landelijke experiment met de bijstand. Daarin gaan 25 gemeenten kijken wat het beste werkt om mensen uit de bijstand te krijgen. Ook Druten heeft interesse.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/wijchen-wil-meedoen-met-experiment-bijstand-1.6523302
2016-10-13T04:59:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.4266895.1412349426!image/image-4266895.jpg
Druten,Wijchen,Arbeid,bijstand,experiment,hermes
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / Wijchen wil meedoen met experiment bijstand

Wijchen wil meedoen met experiment bijstand

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  WIJCHEN - De gemeente Wijchen wil graag meedoen aan het landelijke experiment met de bijstand. Daarin gaan 25 gemeenten kijken wat het beste werkt om mensen uit de bijstand te krijgen. Ook Druten heeft interesse.

  Het experiment komt uit de koker van het ministerie van Sociale Zaken en biedt deelnemende gemeenten de vrijheid om mensen met een uitkering meer of minder verplichtingen op te leggen. Twee jaar lang mogen groepen mensen in de bijstand bijvoorbeeld hun uitkering langer aanhouden, terwijl ze ook zelf al geld verdienen. Andere groepen mogen da juist niet, zodat kan worden vergeleken wat beter werkt.

  Waarde
  Of Wijchen daadwerkelijk mee mag doen, is nog de vraag: het ministerie hakt uiteindelijk die knoop door. De gemeente overweegt in elk geval zich aan te melden, laat wethouder Agnes Schaap weten. „Wij denken dat Wijchen in dit experiment van toegevoegde waarde kan zijn in verband met de schaalgrootte." Met zo'n 41.000 inwoners net groot genoeg, bedoelt Schaap daarmee.

  Druten
  Buurgemeente Druten wil ook wel meedoen met het experiment, maar is mogelijk juist te klein (ongeveer 18.500 inwoners). Wethouder Sjef van Elk wil daarom het werkbedrijf van de regio Rijk van Nijmegen vragen of met de hele regio iets te doen is.

  Regio
  Beuningen laat weten niet mee te doen. 'We wachten als betrekkelijk kleine gemeente af wat de uitkomsten van het landelijke experiment zijn', mailt een woordvoerder van Beuningen. 'We volgen de uitkomsten van het experiment wel met belangstelling.' West Maas en Waal ziet de toegevoegde waarde van het experiment niet, omdat de gemeente de bijstand met andere gemeenten laat uitvoeren in de regio Rivierenland.

  Utrecht, Groningen, Tilburg en Wageningen zijn de enige vier gemeenten die al zeker zijn van deelname. Het experiment begint vermoedelijk begin volgend jaar.  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties