article
1.6462432
WIJCHEN - Niet laten uitsterven, maar vervangen die kenmerkende bakenbomen langs de Maas. Wijchen wil hier geld voor vrijmaken.
Wijchense Bakenboom langs de Maas mag blijven
WIJCHEN - Niet laten uitsterven, maar vervangen die kenmerkende bakenbomen langs de Maas. Wijchen wil hier geld voor vrijmaken.
http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/wijchense-bakenboom-langs-de-maas-mag-blijven-1.6462432
2016-09-29T08:46:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6462433.1475138730!image/image-6462433.JPG
Wijchen,Landschap,Milieu,Rivier,Water,hermes
Wijchen
Home / Regio / Wijchen-Beuningen / Wijchen / Wijchense Bakenboom langs de Maas mag blijven

Wijchense Bakenboom langs de Maas mag blijven

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bakenbomen bij Batenburg.
   Fotograaf
  WIJCHEN - Niet laten uitsterven, maar vervangen die kenmerkende bakenbomen langs de Maas. Wijchen wil hier geld voor vrijmaken.

  Het kleine nevengeultje bij Niftrik doortrekken tot de Maas en het vervangen van dode bomen op de oever. Dat zijn twee uitkomsten van een onderzoek naar maatregelen rond de rivier in de komende jaren.

  Natuurgebied
  Een andere nevengeul, die aansluit op de bestaande kunstmatige Maasarm bij Batenburg, gaat juist niet door. Daar ligt een nieuw natuurgebied dat Wijchen niet wil verstoren.

  Overbodig
  Opmerkelijk is vooral het behoud van bakenbomen. Die zijn door de rijksoverheid juist bestempeld als overbodig. Met de komst van geavanceerde navigatiesystemen hoeft geen schipper zijn vaarroute immers meer af te stemmen op de bomen die de rivieroevers afbakenen. De kenmerkende groene reuzen mogen van het rijk daarom uitsterven.

  Het hele project duurt jaren. De globale plannen die er nu liggen, worden verwerkt in een voorstel voor de hele Maas. Daar buigt de minister zich in oktober over.

  Lees het volledige verhaal in De Gelderlander, editie Wijchen en Beuningen, van donderdag 29 okotber, als e-paper te downloaden via krant.gelderlander.nl  Overledenen in de regio

  Meer informatie overlijdensadvertenties