De korfbalsters van Klick’15 veroverden gisteren de tweede plaats in de hoofdklasse B. Archieffoto Theo Peeters
Volledig scherm
De korfbalsters van Klick’15 veroverden gisteren de tweede plaats in de hoofdklasse B. Archieffoto Theo Peeters

Klick'15 begint met zege in hoofdklasse

LEUNEN - De korfbalsters van Klick’15 zijn het veldseizoen in de hoofklasse goed begonnen. De ploeg van Martin Romviel, die zich vorig seizoen ternauwernood handhaafde, won in Leunen met 12-10 van Oranje Wit. Anja Derks was met vijf treffers topscorer voor de fusieploeg uit Wilbertoord en Landhorst.

Ondanks een 4-1 voorsprong ging Klick met een 5-5 stand de kleedkamer in. Na rust liep Klick uit naar 8-6, en breidde die stand verder uit naar 10-7. Die voorsprong gaf het team daarna niet meer uit handen, al kwam Oranje Wit nog wel terug tot 11-10.

Klick gaat een zwaar seizoen tegemoet: door het samenvoegen van competities komen de acht sterkste hoofdklassers elkaar dit jaar tegen.

In de eerste klasse A speelde Miko’76 gelijk. In Mill hield de ploeg Tovido uit Esch op 9-9. Omdat Miko vorige week al begon aan de competitie (en won van 10-7 van DOT uit Oss) staat het team nu bovenaan.

In dezelfde klasse ging VIOS minder goed van start. De Ottersumse vrouwen hadden in Kekerdom geen kans tegen Klimop: 14-3. VIOS is daardoor hekkensluiter.

Regiosport