article
1.6666961
EINDHOVEN - De Graafschap heeft maandagavond opnieuw een slechte beurt gemaakt in de eerste divisie. De Superboeren verloren vlak voor tijd met 1-0 bij Jong PSV.
De Graafschap onderuit bij Jong PSV
EINDHOVEN - De Graafschap heeft maandagavond opnieuw een slechte beurt gemaakt in de eerste divisie. De Superboeren verloren vlak voor tijd met 1-0 bij Jong PSV.
http://www.gelderlander.nl/sport/de-graafschap/de-graafschap-onderuit-bij-jong-psv-1.6666961
2016-11-21T20:57:25+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6666973.1479761800!image/image-6666973.jpg
Doetinchem,Voetbal-betaald,De Graafschap,eerste divisie
De Graafschap
Home / Sport / De Graafschap / De Graafschap onderuit bij Jong PSV

De Graafschap onderuit bij Jong PSV

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Graafschap-aanvaller Elvio van Overbeek in duel met Jong PSV'er Bram van Vlerken.
   Fotograaf
  EINDHOVEN - De Graafschap heeft maandagavond opnieuw een slechte beurt gemaakt in de eerste divisie. De Superboeren verloren vlak voor tijd met 1-0 bij Jong PSV.

  Toen iedereen zich in de slechte wedstrijd al met een 0-0 eindstand had verzoend, sloegen de beloften van PSV toe. In de 87ste minuut scoorde Rosario koppend de 1-0 uit een vrije trap van Rigo. Het betekende alweer de achtste competitienederlaag voor de kwakkelende Doetinchemmers.

  Parzyszek
  De Graafschap begon zonder Dean Koolhof aan het duel op De Herdgang. De aanvaller haakte af met griepverschijnselen en werd vervangen door Alexander Bannink. In de eerste helft gebeurde er hoegenaamd niets in Eindhoven. Beide ploegen opereerden zeer voorzichtig. Pas in het laatste kwartier voor rust drong De Graafschap wat aan en kreeg de ploeg via Piotr Parzyszek twee kansen. De topscorer kopte eenmaal uitstekend in, maar PSV-doelman Hidde Jurjus redde bekwaam.
   
  Tegendoelpunt
  Na rust gebeurde er lange tijd wederom heel weinig. Pas in de 80ste minuut schrok het publiek wakker toen invaller Youssef El Jebli rakelings naast het doel van Jurjus schoot. Vlak voor tijd ging het echter toch mis toen Nathaniel Will een vrije trap veroorzaakte. De vrije trap van Rigo werd vervolgens door Rosario volledig ongedekt ingekopt: 1-0. De Graafschap heeft nu 14 punten uit 14 duels en blijft staan op de vijftiende plek in de eerste divisie. De Achterhoekers staan liefst acht punten achter op een plek die virtueel recht geeft op deelname aan de play-offs.
   
  Jong PSV-De Graafschap 1-0.
   
  Scheidsrechter: Van Herk.
   
  Gele kaart: Rommens (Jong PSV), Linthorst (De Graafschap).
   
  De Graafschap: Bednarek; Nieuwpoort, Straalman, Lammers, Will; Van Overbeek (84. Keurtnjes), Kaak (90. Linthorst), Diemers, Driver; Parzyszek, Bannink (74. El Jebli).