article
1.6680554
WAALWIJK - De misere bij De Graafschap duurt maar voort. Vrijdagavond verloren de Doetinchemmers voor de tweede keer in deze week. Nu was RKC Waalwijk met 2-1 te sterk.
Misère De Graafschap duurt voort met nederlaag tegen RKC
WAALWIJK - De misere bij De Graafschap duurt maar voort. Vrijdagavond verloren de Doetinchemmers voor de tweede keer in deze week. Nu was RKC Waalwijk met 2-1 te sterk.
http://www.gelderlander.nl/sport/de-graafschap/mis%C3%A8re-de-graafschap-duurt-voort-met-nederlaag-tegen-rkc-1.6680554
2016-11-25T21:08:07+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6680566.1480107949!image/image-6680566.jpg
Doetinchem,De Graafschap
De Graafschap
Home / Sport / De Graafschap / Misère De Graafschap duurt voort met nederlaag tegen RKC

Misère De Graafschap duurt voort met nederlaag tegen RKC

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Mark Diemers van De Graafschap in duel met Kenny Anderson (links).
   Fotograaf
  WAALWIJK - De misere bij De Graafschap duurt maar voort. Vrijdagavond verloren de Doetinchemmers voor de tweede keer in deze week. Nu was RKC Waalwijk met 2-1 te sterk.

  Door de nieuwe nederlaag zijn de Superboeren de aansluiting met de middenmoot volledig kwijtgeraakt. De Doetinchemmers hebben na vijftien duels slechts veertien punten en blijven op de vijftiende plek in de eerste divisie staan.

  Droomstart
  De Graafschap kende nog wel een droomstart in Waalwijk en stond al na zes minuten op een 0-1 voorsprong. RKC-verdediger Nando Wormgoor gleed op de middenlijn uit en gaf Elvio van Overbeek zo onbedoeld een vrije doortocht. De rechtshalf rondde koelbloedig af.

  Maar de vreugde was slechts van korte duur. Al na een kwartier lag de 1-1 achter doelman Filip Bednarek. Na geklungel van Sven Nieuwpoort en Andrew Driver schoot Kenny Anderson de 1-1 binnen. In de 34ste minuut juichten de Brabanders opnieuw. Nu was het Moussa Sanoh die met een geweldig afstandsschot Bendarek verschalkte: 2-1.

  Counter
  RKC kroop daama terug in de schulp om het geliefde counterspelletje te spelen. De Graafschap viel wel aan, maar was heel slordig. Alleen Piotr Parzyszek kreeg nog een kans, maar hij kopte recht in de handen van doelman Tamati Williams.

  Kans
  Na rust kreeg De Graafschap al snel een goede kopkans via Parzyszek, maar Williams redde.De RKC-doelman moest ook handelend optreden bij een ziedend schot van aanvoerder Mark Diemers. De Graafschap bleef op zoek naar de 2-2, maar moest beducht zijn voor de uitvallen van RKC. Ondanks de vijf minuten extra tijd kwam er in de stand geen verandering meer.

  RKC - De Graafschap 2-1 (2-1): 6. 0-1 Van Overbeek, 15. 1-1 Anderson, 34. 2-1 Sanoh