Volledig scherm
archieffoto © stock.xchng

De Toren blijft in kielzog titelfavoriet BSG

ARNHEM – De Toren won in eigen huis onverwacht makkelijk met 6½-3½ van het sterke Zukertort Amstelveen. Na drie uur spelen was het in de kantine van de Rijnbrinkgroep al 4-1 voor de Arnhemse eersteklasser.

Na een verlies van invaller Jeroen van Onzen wonnen achtereenvolgens Etiënne Goudriaan, Noud Lentjes, Sebas Beumer en Ruud Janssen. Daarna volgden nog vijf puntendelingen. De Toren is met BSG uit Bussum nog zonder puntverlies. BSG staat twee bordpunten voor op de Arnhemmers. “We blijven in de race, al zal het moeilijk worden”, aldus Janssen.

ASV bleef in eigen huis op een 5-5 gelijkspel steken tegen Messemaker 1847 uit Gouda. In een gelijkopgaand duel had ASV de beste papieren. Door blunders van Eelco de Vries en Otto Wilgenhof verzuimde de eersteklasser echter de winst binnen te halen. Bij een 5-4 voorsprong moest Dirk Hoogland na zes uur strijd in verlies berusten.

  1. Verstappen geen voorstander van halo: 'Ik hou er niet van'

    Verstappen geen voorstander van halo: 'Ik hou er niet van'

    Max Verstappen is geen voorstander van de halo in de Formule 1. ,,Ik houd er niet van, maar we moeten de beslissing van de FIA respecteren", aldus Verstappen. De FIA besloot om deze volgend jaar te introduceren om zo het hoofd van de coureurs beter te beschermen tegen rondvliegende voorwerpen. ,,De risico's zijn al beperkt door de virtuele safety car. En wielen laten niet zomaar los. Als kleine onderdelen van een auto los gaan, helpt de halo niet. Dus ik zie niet in waarom we hem moeten hebben.