article
1.3591185
NIJMEGEN - NEC vertrekt volgende week zonder Evander Sno naar het trainingskamp in Portugal.
NEC zonder Sno naar Portugal
NIJMEGEN - NEC vertrekt volgende week zonder Evander Sno naar het trainingskamp in Portugal.
http://www.gelderlander.nl/sport/nec-zonder-sno-naar-portugal-1.3591185
2013-01-04T09:09:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3591186.1365024079!image/image-3591186.JPG
Nijmegen,Voetbal-betaald,Evander Sno,Alex Pastoor
Sport
Home / Sport / NEC zonder Sno naar Portugal

NEC zonder Sno naar Portugal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Alex Pastoor (l) en Evander Sno op een persconferentie. Foto: Do Visser/De Gelderlander
   Titel
   Alex Pastoor (l) en Evander Sno op een persconferentie. Foto: Do Visser/De Gelderlander
  NIJMEGEN - NEC vertrekt volgende week zonder Evander Sno naar het trainingskamp in Portugal.
  De Amsterdammer heeft zich nog altijd niet op de club gemeld. De middenvelder mist daarmee de voorbereiding van de Nijmeegse eredivisionist op de tweede helft van de competitie.

  Sno (25) ligt in de clinch met NEC. Hij verwijt hoofdtrainer Alex Pastoor een gebrek aan medeleven en interesse sinds de hartritmestoornissen in het duel met Feyenoord, op 29 september van het afgelopen jaar, en het daaropvolgende traject naar herstel. Technisch directeur Carlos Aalbers van NEC probeert de partijen te verzoenen, maar een eerste gesprek met Sno en zijn zaakwaarnemer Chiel Dekker heeft geen resultaat opgeleverd. Er volgt komende week een nieuwe bijeenkomst.

  Of die succesvol is, mag ernstig worden betwijfeld. Sno stuurt met zijn uitlatingen van begin december ondubbelzinnig af op een breuk met NEC. Pastoor zit ook niet te wachten op de opstandeling uit Amsterdam. De coach herkent zich 'totaal niet' in de aantijgingen en is diep beledigd. De trainer onthoudt zich in de kwestie van commentaar, maar wat hem betreft is er sprake van een vertrouwensbreuk.

  NEC trok Sno aan in de zomer van 2012. De Amsterdammer, die sinds 2010 voetbalde met een inwendige hartdefibrillator (ICD), tekende een tweejarig contract. Nadat hij in De Kuip onwel werd, volgde in december in Utrecht een operatie van 13,5 uur die de middenvelder van de hartritmestoornissen moest afhelpen. De ingreep verliep succesvol. Maar het is dus nog maar de vraag of Sno dit seizoen nog voor NEC in actie komt.