article
1.6127476
NIJMEGEN - Ron de Groot maakt in het nieuwe seizoen geen deel meer uit van de staf van de eerste selectie van NEC. De clubicoon wordt trainer van het beloftenteam in Nijmegen. De Groot (56) neemt in de nieuwe voetbaljaargang samen met Patrick Pothuizen Jong NEC onder zijn hoede.
NEC-clubicoon Ron de Groot doet stap terug
NIJMEGEN - Ron de Groot maakt in het nieuwe seizoen geen deel meer uit van de staf van de eerste selectie van NEC. De clubicoon wordt trainer van het beloftenteam in Nijmegen. De Groot (56) neemt in de nieuwe voetbaljaargang samen met Patrick Pothuizen Jong NEC onder zijn hoede.
http://www.gelderlander.nl/sport/nec/nec-clubicoon-ron-de-groot-doet-stap-terug-1.6127476
2016-06-22T05:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6130180.1466605268!image/image-6130180.jpg
Nijmegen,jong-NEC,NEC,Ron de Groot,trainer
NEC
Home / Sport / NEC / NEC-clubicoon Ron de Groot doet stap terug

NEC-clubicoon Ron de Groot doet stap terug

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ron de Groot (rechts) in 2009 als assistent van toenmalig trainer Mario Been.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - Ron de Groot maakt in het nieuwe seizoen geen deel meer uit van de staf van de eerste selectie van NEC. De clubicoon wordt trainer van het beloftenteam in Nijmegen. De Groot (56) neemt in de nieuwe voetbaljaargang samen met Patrick Pothuizen Jong NEC onder zijn hoede.

  Pothuizen (44) heeft besloten zich volledig te richten op zijn trainerscarrière. Hij legt daarmee zijn functie als teammanager neer. De staf van de het eerste elftal bestaat in de komende voetbaljaargang zodoende uit hoofdtrainer Peter Hyballa, assistent-coach Ernie Brandts en keeperstrainer Wilfried Brookhuis.

  Reserveteams
  Jong NEC komt uit in de besloten competitie voor reserveteams. De Nijmeegse club besloot vorig jaar niet mee te gaan in de nieuwe voetbalpiramide in Nederland, waarbij beloftenelftallen doorschoven naar standaardcompetities. In Gelderland kozen Vitesse, De Graafschap en Achilles’29 wel voor die weg.

  Boegbeeld
  De Groot is een boegbeeld van NEC. Hij speelde van 1979 tot 1987 231 officiële wedstrijden in dienst van NEC. In 1993 trad de rasechte Nijmegenaar bij NEC aan als assistent-trainer. Hij bekleedde die positie tot afgelopen seizoen en fungeerde in de tussentijd 2 keer als interim-trainer. De eerste keer was dat in 1999, als opvolger van Jimmy Calderwood. In het seizoen 2013/2014 zwaaide De Groot kortstondig de scepter, na het ontslag van Alex Pastoor.

  Pothuizen
  Pothuizen speelde 340 officiële wedstrijden voor NEC (in de periodes 1994-2000 en 2004-2010). Hij fungeerde in het voorbije seizoen tot grote tevredenheid van de clubleiding als teammanager. Pothuizen wil echter zijn grenzen verkennen als trainer. Hij geeft zijn positie als in de staf daarom op. Zijn functie als teammanager wordt in het nieuwe seizoen ingenomen door Ferdinand Vrijbergen, voorheen actief bij Jong NEC.

  Vitesse-clubwatcher Lex Lammers werkt al jaren voor De Gelderlander. Hij schreef daarbij zowel over Europees clubvoetbal als het WK van 2014 in Brazilië. Daarnaast volgde hij lange tijd een aantal olympische sporten en versloeg hij internationaal rugby. Lammers is sinds 2016 de vaste verslaggever van Vitesse.

  Volg Lex Lammers op Twitter.