article
1.6262738
Eindredacteur Roy Hammink keek gisteren net als veel andere Nederlanders naar de olympische volleybalsters. Hij moest even terugdenken aan de tijd dat hij actief was als sportverslaggever in de Achterhoek en schreef er onderstaande blog over.
BLOG: 'Die kut van Pietersen kan er he-le-maal niets van'
Eindredacteur Roy Hammink keek gisteren net als veel andere Nederlanders naar de olympische volleybalsters. Hij moest even terugdenken aan de tijd dat hij actief was als sportverslaggever in de Achterhoek en schreef er onderstaande blog over.
http://www.gelderlander.nl/sport/olympische-spelen/blog-die-kut-van-pietersen-kan-er-he-le-maal-niets-van-1.6262738
2016-08-13T10:49:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6262747.1471360945!image/image-6262747.jpg
Orion,olympische spelen,rio 2016,Schoot,Pietersen,Longa '59,Sloetjes,Achterhoek
Olympische Spelen
Home / Sport / Olympische Spelen / BLOG: 'Die kut van Pietersen kan er he-le-maal niets van'

BLOG: 'Die kut van Pietersen kan er he-le-maal niets van'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Judith Pietersen (l) en Myrthe Schoot (r).
   Fotograaf
  Eindredacteur Roy Hammink keek gisteren net als veel andere Nederlanders naar de olympische volleybalsters. Hij moest even terugdenken aan de tijd dat hij actief was als sportverslaggever in de Achterhoek en schreef er onderstaande blog over.

  Ik keek net op 502 van Ziggo naar volleybal. Nederland-Puerto Rico, in Rio. Eenzijdig potje, 3-0 voor Oranje. Drie van de vier laatste punten kwamen op naam van Judith Pietersen.

  Ik moest erom glimlachen, want het deed me denken aan mijn periode als verslaggever op de Achterhoekse sportredactie, van 2007 tot 2015. Voetbal was de corebusiness (De Graafschap en de amateurs) qua werkzaamheden, maar we schreven ook veel over volleybal. Orion in Doetinchem en Longa'59 uit Lichtenvoorde: clubs die nationale titels pakten en goede spelers (m/v) binnen de lijnen hadden staan.

  'Kenners'
  Dat beviel niet iedere lezer. Mijn collega's Jaap Rademaker en Raymond Willemsen en ik werden aan de telefoon lastig gevallen door een zelfbenoemde kenner die onder andere vond dat wij de kwaliteiten van met name de volleybalsters in Lichtenvoorde zwaar overschatten. En de trainers daar ook. Te weinig kritisch waren wij, de journalisten. 'Die Sloetjes, die is alleen maar lang en heeft een dra-ma-ti-sche motoriek. En die kut van Pietersen kan er he-le-maal niets van.'

  Twee keer heb ik, na een persoonlijk record geduldig luisteren naar kansloos en onnodig beledigend gezwets, de telefoonverbinding met de man verbroken. Eén keer moest ik hem zelfs dwingend verzoeken het pand aan de Grutstraat te verlaten. Ik ga een discussie nooit uit de weg, maar praat niet met mensen voor wie dergelijke opmerkingen tot het routine parlando behoren.

  Sloetjes
  Enfin, de Sloetjes waar hij op doelde, is Lonneke Sloetjes, die bijna elke wedstrijd uitblinkt bij de Nederlandse volleybalsters. Pietersen slaat dus ook haar balletje mee. Ook Maret Grothues en Myrthe Schoot speelden destijds bij Longa'59 en acteren nu in Rio, dus het feit dat wij die kwaliteiten schromelijk zouden overschatten, dat onderschrijf ik niet.

  Overigens: de man in kwestie had, zoals wij vermoedden, wat psychische problemen. Werd niet veel later opgenomen, vandaar dat ik zijn naam ook niet noem. Maar ik ben wel benieuwd of hij deze dagen ook kijkt naar de Nederlandse volleybalsters.

  En of hij zijn mening van destijds enigszins heeft bijgesteld.