article
1.6237758
RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 20: beachvolleybalster Jantine van der Vlist.
Op weg naar Rio: beachvolleybalster Jantine van der Vlist
RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 20: beachvolleybalster Jantine van der Vlist.
http://www.gelderlander.nl/sport/olympische-spelen/op-weg-naar-rio/op-weg-naar-rio-beachvolleybalster-jantine-van-der-vlist-1.6237758
2016-08-05T07:30:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6237769.1470153714!image/image-6237769.JPG
Wageningen,Olympische Spelen,Volleybal,Rio 2016,OS Gld
Op weg naar Rio
Home / Sport / Olympische Spelen / Op weg naar Rio / Op weg naar Rio: beachvolleybalster Jantine van der Vlist

Op weg naar Rio: beachvolleybalster Jantine van der Vlist

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jantine van der Vlist in haar woonplaats Wageningen.
   Fotograaf
  RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 20: beachvolleybalster Jantine van der Vlist.

  Het is de natte droom van iedere beachvolleyballer: de Olympische Spelen op het goudgele zand van de Copacabana. Voor Wageningse Jantine van der Vlist wordt die droom deze maand werkelijkheid. Samen met maatje Sophie van Gestel plaatste ze zich op de valreep voor het olympisch beachvolleybaltoernooi op het mythische strand.

  Verwondering
  De 30-jarige Van der Vlist maakt er haar olympische debuut. Kwalificatie voor Londen 2012 miste ze onder meer door een gebroken pink. „Maar nu ga ik gewoon echt”, zegt ze met nog altijd een lichte verwondering in haar stem. „Een droom, ja. Zeven jaar geleden stapte ik van de zaal over naar het beachvolleybal en reis sindsdien de hele wereld over. Dan zitten de Spelen altijd wel in je hoofd.” 

  Verrassing
  Drie Nederlandse koppels plaatsten zich al bijtijds en eind juni voegde Van der Vlist zich daar met Van Gestel op de valreep bij. „Er is dan ook wel een verschil tussen onze medaillekansen en die van de andere drie koppels”, verwijst Van der Vlist naar de mondiale top zes-klassering van de andere Nederlandse Rio-gangers. Zo hoog staan ze zelf niet. „Sophie en ik gaan als de underdogs naar Rio toe. Als we de poule doorkomen is daarna alles mogelijk. Al zijn de drie koppels in die poule in principe sterker dan wij. Maar op elk toernooi zijn er verrassingen. Dus waarom kunnen wij dat niet zijn?”

  Paspoort
  Naam: Jantine van der Vlist
  Geboren: 30 oktober 1985
  Sport: Beachvolleybal
  Hoogtepunten: Halve finales World Tour Den Haag (2013) en World Tour Polen (2015)

  Lees het complete verhaal met Van der Vlist in De Gelderlander van vrijdag 5 augustus, of bekijk de e-paper.