article
1.6237744
RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 19: bokser Enrico La Cruz.
Op weg naar Rio: bokser Enrico La Cruz
RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 19: bokser Enrico La Cruz.
http://www.gelderlander.nl/sport/olympische-spelen/op-weg-naar-rio/op-weg-naar-rio-bokser-enrico-la-cruz-1.6237744
2016-08-03T06:00:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6237757.1470153314!image/image-6237757.JPG
Huissen,Olympische Spelen,Rio 2016,OS Gld
Op weg naar Rio
Home / Sport / Olympische Spelen / Op weg naar Rio / Op weg naar Rio: bokser Enrico La Cruz

Op weg naar Rio: bokser Enrico La Cruz

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Bokser Enrico La Cruz is klaar voor Rio.
   Fotograaf
  RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 19: bokser Enrico La Cruz.
  Niet minder dan 24 jaar geleden is het dat een Nederlander tussen de touwen door de boksring betrad in een olympische arena. Barcelona, 1992. Orhan Delibas (zilver) en Arnold Vanderlyde (brons) waren er succesvol. Bokser Enrico La Cruz uit Huissen was toen nog niet eens geboren maar met name Arnhemmer Delibas kent hij goed.

  Medaillemissie
  In Rio is de missie voor La Cruz dezelfde als die van Delibas in 1992: met eremetaal boksstad Arnhem groot maken. “Welke kleur de medaille wordt, weet ik nog niet. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik daar iets kan winnen”, zegt La Cruz. “Orhan ook, ja. ‘Ik geloof in jou’, zei hij nog niet zo lang geleden tegen me. ‘Toen ik op de Spelen stond, was ik net zo oud als jij, Enrico. En ik pakte zilver hè, dus je weet wat je te doen staat in Rio.’ Vond ik mooi.”

  Concurrentie
  Er zijn meer parallellen. Delibas legde het in Barcelona in de finale af tegen de Cubaan Juan Carlos Lemus. Ook voor La Cruz is een Cubaan de grootste concurrent voor goud, denkt hijzelf. “Lazaro Alvarez. Drievoudig wereldkampioen in de klasse tot 56 kilogram. Hij is nu overgestapt naar mijn klasse, -60 kilogram. Maar met hem moet ik rekening houden.”

  Paspoort
  Naam:
  Enrico La Cruz
  Geboren: 31 augustus 1993
  Sport: Boksen
  Clubs: Boksvereniging Arnhem Zuid, ABCC Apeldoorn
  Hoogtepunten: Brons EK 2015, Goud OKT, winst Chemiepokal (Duitsland)

  Lees het complete verhaal met Enrico La Cruz in De Gelderlander van woensdag 3 augustus, of bekijk de e-paper.

  Uitgelichte video

  Afbeelding