article
1.6095433
RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 1: Nijmegenaar Jeroen Mooren trekt zijn eigen plan richting Rio de Janeiro.
Op weg naar Rio: judoka Jeroen Mooren (video)
RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 1: Nijmegenaar Jeroen Mooren trekt zijn eigen plan richting Rio de Janeiro.
http://www.gelderlander.nl/sport/olympische-spelen/op-weg-naar-rio/op-weg-naar-rio-judoka-jeroen-mooren-video-1.6095433
2016-06-12T16:27:17+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6095439.1465507385!image/image-6095439.JPG
Nijmegen,Olympische Spelen,Vechtsport,judo,RIO2016,OS Gld
Op weg naar Rio
Home / Sport / Olympische Spelen / Op weg naar Rio / Op weg naar Rio: judoka Jeroen Mooren (video)

Op weg naar Rio: judoka Jeroen Mooren (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Judoka Jeroen Mooren in zijn Nijmegen
   Fotograaf
  RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 1: Nijmegenaar Jeroen Mooren trekt zijn eigen plan richting Rio de Janeiro.

  Leest u dit artikel in de app? Klik dan HIER voor het video-interview met Jeroen Mooren.

  Bondscoach Maarten Arens heeft judoka Jeroen Mooren (30) nooit voor het blok gezet. Toen de judobond besloot dat alle mannelijke toppers gezamenlijk in Haarlem moesten gaan trainen, bleef de Nijmegenaar kalm. „Ik studeerde hier geneeskunde en kon niet zomaar verhuizen.” Resultaat: Mooren woont nog steeds in de stad aan de Waal.

  Goed gevoel
  Het gevoel in de nationale selectie is goed. Dat Mooren minstens tien volle weken per jaar in het buitenland zit met de nationale selectie, draagt bij aan dat gevoel. „De meesten ken ik ontzettend goed. Dex Elmont, Henk Grol. Die zijn van mijn generatie. Jarenlang al gaan we samen naar trainingsstages en toernooien.”

  Basisarts
  Dat de 30-jarige student niet nog vier jaar op de mat zal staan, is zeker. Over een aantal weken ontvangt hij zijn diploma en is hij basisarts. Het begin van een nieuw leven, zonder judo, maar mét sport. „Ik wil me specialiseren in sportgeneeskunde, al is het lastig om tot die opleiding toegelaten te worden. Het gaat om zes plekken per jaar en om zo’n vijftig aanmeldingen.”

  Lees het complete verhaal met Mooren in De Gelderlander van vrijdag 10 juni, editie Nijmegen, of bekijk de e-paper.

  Uitgelichte video

  Afbeelding