article
1.6224478
RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 11: marathonloper Adbi Nageeye.
Op weg naar Rio: marathonloper Abdi Nageeye (video)
RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 11: marathonloper Adbi Nageeye.
http://www.gelderlander.nl/sport/olympische-spelen/op-weg-naar-rio/op-weg-naar-rio-marathonloper-abdi-nageeye-video-1.6224478
2016-07-27T14:53:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6224642.1469631133!image/image-6224642.JPG
Nijmegen,Olympische Spelen,2016,OS Gld
Op weg naar Rio
Home / Sport / Olympische Spelen / Op weg naar Rio / Op weg naar Rio: marathonloper Abdi Nageeye (video)

Op weg naar Rio: marathonloper Abdi Nageeye (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 11: marathonloper Adbi Nageeye.

  Leest u het verhaal in de app klik dan hier voor de video.

  Achterstand
  Door de vele regen gaat Abdi Nageeye met een lichte trainingsachterstand naar Rio de Janeiro. De 27-jarige marathonloper van de Nijmeegse vereniging Cifla gebruikte de afgelopen zeven maanden Kenia als uitvalsbasis. „Alle toppers zijn daar”, vertelt Nageeye. „Ik heb getraind met olympisch kampioen Stephen Kiprotich, met een groep van veertig atleten. Ik kan er niet lui zijn. Keihard trainen is noodzakelijk. Het enige dat iedereen doet is eten, trainen en slapen.”

  Vluchtelingenkamp
  Normaal gesproken traint de geboren Somaliër rond de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba, maar ditmaal koos hij voor Kenia. Het beviel hem slecht. Nageeye keert niet meer terug. „Het was net een vluchtelingenkamp. De eerste week dacht ik nog: dit houd ik wel vol. Daarna was het aftellen. We zaten in de middle of nowhere. Ethiopië is beter. Addis Abeba is een moderne stad. Die jongens in Kenia missen niks. Kletsen de hele dag, hebben een fles water. Dat is genoeg voor ze. We gingen een keertje uit. Ik dacht: nu gaan we los. Gingen we in een hutje zitten.”

   

  Uitgelichte video

  Afbeelding