article
1.6140008
LUNTEREN - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 3: dressuurruiter Diederik van Silfhout uit Lunteren.
Op weg naar Rio: springruiter Diederik van Silfhout (video)
LUNTEREN - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 3: dressuurruiter Diederik van Silfhout uit Lunteren.
http://www.gelderlander.nl/sport/olympische-spelen/op-weg-naar-rio/op-weg-naar-rio-springruiter-diederik-van-silfhout-video-1.6140008
2016-06-25T16:01:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6140025.1466870139!image/image-6140025.JPG
Lunteren,Paardensport,Olympische Spelen,Rio 2016,OS Gld
Op weg naar Rio
Home / Sport / Olympische Spelen / Op weg naar Rio / Op weg naar Rio: springruiter Diederik van Silfhout (video)

Op weg naar Rio: springruiter Diederik van Silfhout (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Diederik van Silfhout met zijn paard Armando.
   Fotograaf
  LUNTEREN - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 3: dressuurruiter Diederik van Silfhout uit Lunteren.
  Het hoogst haalbare in mijn ogen is zilver, al zullen we met brons ook niet klagen

  Leest u dit artikel in de app? Klik dan HIER voor het video-interview.

  Behalve voor Diederik van Silfhout zelf, worden de Olympische Spelen in Rio de Janeiro ook voor zijn paard Arlando het grootste avontuur in hun carrière. De 28-jarige dressuurruiter uit Lunteren werd vorig jaar Europees kampioen met het Nederlands team, nu lonkt een teammedaille in Rio.

  ,,Maar eerst moet ik er nog zien te komen", klinkt Van Silfhout nuchter.

  'Beter dan ooit'
  ,,Ik heb het idee dat Arlando beter is dan ooit. Hij is écht in vorm. Maar als een paard van de klep van de vrachtwagen stuitert, kun je het hele avontuur vergeten. Het grote doel is altijd de Olympische Spelen geweest. Daar train ik al die jaren al voor. Daar sta ik iedere ochtend zo vroeg voor op. Dat wil ik meegemaakt hebben."

  'Geen problemen'
  Opvallend is dat zijn donkerbruine hengst nog nooit gevlogen heeft. Brazilië wordt zijn eerste verre bestemming. Van Silfhout: ,,Ik verwacht straks geen problemen met de verre reis. In principe hebben paarden minder last van vliegen dan van dat gehobbel in een vrachtwagen. Tijdsverschil merken ze gelukkig ook amper."

  PASPOORT

  • Naam: Diederik van Silfhout
  • Sport: dressuur.
  • Geboren: 20 april 1988.
  • Woonplaats: Lunteren.
  • Stal: Stal van Silfhout.
  • Hoogtepunt: Europees kampioen met dressuurteam in 2015.

  Het volledige interview met Diederik van Silfhout is te lezen in De Gelderlander van zaterdag 25 juni, als e-paper verkrijgbaar via krant.gelderlander.nl, of via Blendle

  Uitgelichte video

  Afbeelding