article
1.6222004
RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 14: Lonneke Sloetjes.
Op weg naar Rio: volleybalster Lonneke Sloetjes (video)
RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 14: Lonneke Sloetjes.
http://www.gelderlander.nl/sport/olympische-spelen/op-weg-naar-rio/op-weg-naar-rio-volleybalster-lonneke-sloetjes-video-1.6222004
2016-07-26T14:21:55+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6222044.1469542701!image/image-6222044.JPG
Olympische Spelen,Volleybal,RIO2016,OS Gld,Varsseveld
Op weg naar Rio
Home / Sport / Olympische Spelen / Op weg naar Rio / Op weg naar Rio: volleybalster Lonneke Sloetjes (video)

Op weg naar Rio: volleybalster Lonneke Sloetjes (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Lonneke Sloetjes in het centrum van Doetinchem
   Fotograaf
  RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 14: Lonneke Sloetjes. 

  De volleybalster uit Varsseveld stapt na de Spelen gewoon in het vliegtuig naar Turkije. Lonneke Sloetjes twijfelt er geen moment aan. De 25-jarige Achterhoekse volleybalster blijft ook na de aanslag op het vliegveld en de mislukte staatsgreep komend seizoen spelen voor Vakifbank uit Istanboel.

  Vliegtuig
  „Het is heftig, zeker voor mijn teamgenoten”, zegt Sloetjes. „Die hebben familie en vrienden in Turkije. Zelf ben ik nuchter. Als je een dagje in Amsterdam bent, kan een aanslag ook gebeuren. De kans blijft groter dat ik onder een auto kom. Ik kan me niet voorstellen dat ik met andere gedachten het vliegtuig naar Istanboel instap.”

  Contract
  Sloetjes verlengde onlangs haar contract bij de regerend landskampioen van Turkije met twee jaar. Voordat ze terugkeert naar de hoofdstad gaat de diagonaal uit Varsseveld eerst nog naar de Olympische Spelen. Voor het eerst sinds 1996 staan de volleybalsters op de Spelen.
   
  Verwachting
  De verwachtingen zijn hoog, zeker na de bronzen plak op de World Grand Prix. „Ons eerste doel is de poulefase doorkomen. We hebben sterke tegenstanders: de Verenigde Staten, China. De nummers één en drie van de wereldranglijst. Als we in de kwartfinale komen, gaan we natuurlijk voor een medaille.”

  Uitgelichte video

  Afbeelding