article
1.6229455
RIO - De Gelderlander portretteert sporters in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 17: volleybalster Myrthe Schoot.
Op weg naar Rio: volleybalster Myrthe Schoot (video)
RIO - De Gelderlander portretteert sporters in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 17: volleybalster Myrthe Schoot.
http://www.gelderlander.nl/sport/olympische-spelen/op-weg-naar-rio/op-weg-naar-rio-volleybalster-myrthe-schoot-video-1.6229455
2016-07-29T13:34:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6229523.1469799048!image/image-6229523.JPG
Winterswijk,Olympische Spelen,2016,OS Gld
Op weg naar Rio
Home / Sport / Olympische Spelen / Op weg naar Rio / Op weg naar Rio: volleybalster Myrthe Schoot (video)

Op weg naar Rio: volleybalster Myrthe Schoot (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  RIO - De Gelderlander portretteert sporters in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 17: volleybalster Myrthe Schoot.

  Myrthe Schoot (27), geboren en getogen in Winterswijk, knippert af en toe met haar ogen. Gebeurt dit allemaal echt? Sinds de Italiaanse coach Giovanni Guidetti aan het roer staat, werd het Nederlands volleybalteam tweede op het Europees Kampioenschap en won het heel verrassend de zilveren medaille tijdens de World Grand Prix.

  Vechtlust
  „Wat een vechtlust is er in de ploeg gekomen”, vertelt Schoot over de reacties toen Oranje zich voor het eerst presenteerde sinds de Italiaan aan het roer stond. „Er valt inderdaad geen bal op de grond zonder dat iemand daar voor gaat. Hij kan daar echt heel boos om worden, ook als je niet gaat voor een ogenschijnlijk kansloze bal.”

  Herkenbaar
  Een coach die talent op een hoger plan tilt; het is herkenbaar voor Schoot. Haar carrière begon min of meer zo. De vader van een vriendinnetje herkende de klasse van Schoot en nodigde haar uit om eens mee te trainen bij derde divisionist Boemerang in Eibergen. Een paar weken later speelde ze in het eerste. En zo stond een 14-jarige Schoot onder de douche met een 33-jarige grappende teamgenoot. „Ik werd super ontvangen, maar op die leeftijd denk je wel, wat gebéurt hier allemaal?”

  Uitgelichte video

  Afbeelding