article
1.6183786
ZEDDAM - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering: 4: zeilster Annette Duetz uit Zeddam.
Op weg naar Rio: zeilster Annette Duetz (video)
ZEDDAM - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering: 4: zeilster Annette Duetz uit Zeddam.
http://www.gelderlander.nl/sport/olympische-spelen/op-weg-naar-rio/op-weg-naar-rio-zeilster-annette-duetz-video-1.6183786
2016-07-13T08:41:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6183831.1468241103!image/image-6183831.JPG
Zeddam,Olympische Spelen,Watersport,Rio 2016,zeilen,OS Gld
Op weg naar Rio
Home / Sport / Olympische Spelen / Op weg naar Rio / Op weg naar Rio: zeilster Annette Duetz (video)

Op weg naar Rio: zeilster Annette Duetz (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Annette Duetz.
   Fotograaf
  ZEDDAM - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering: 4: zeilster Annette Duetz uit Zeddam. 

  De Zeddamse Annette Duetz is een telg uit een zeildynastie: vader Hans werd in 1982 wereldkampioen, terwijl moeder Marion in 1988 de Olympische Spelen van Seoel haalde. Zo'n dertig jaar later is ze zelf een van de belangrijkste medaillekandidaten van zeilend Nederland.

  Duo
  Samen met Annemiek Bekkering vormt ze een duo in de 49'er FX (type zeilboot), een van de extreemste zeilvormen, omdat je laag over het water raast en harde klappen maakt. Duetz onderscheidt zichzelf met haar onverschrokkenheid.

  Centrale plek
  De in 1993 geboren Duetz wil de door haar vader en moeder in de jaren 80 ingezette, succesvolle familietraditie, dit jaar uitbouwen. Desondanks wordt in Zeddam niet hoog van de toren geblazen, hoewel zeilen uiteraard een centrale plek inneemt in het gezin.  In het huis herinnert weinig aan het succesvolle zeilverleden.

  Nuchter en hard werken
  De familie is nuchter en hard werken is normaal. Dat harde werk moet er uiteindelijk toe leiden dat het duo Duetz/Bekkering afrekent met de vloek van de vierde plaats. In bijna alle grote internationale zeilwedstrijden werden de twee afgelopen tijd vierde.

  Bekijk het video-interview met Annette Duetz.

  Uitgelichte video

  Afbeelding