article
1.2860635
BEMMEL - Hij zat nu nog zwijgzaam op de tribune, maar vanaf volgend seizoen zal Robin Hollander zijn plaats innemen op de bank en de basketbalsters van BV Batouwe van tekst en uitleg voorzien.
BV Batouwe strikt Robin Hollander
BEMMEL - Hij zat nu nog zwijgzaam op de tribune, maar vanaf volgend seizoen zal Robin Hollander zijn plaats innemen op de bank en de basketbalsters van BV Batouwe van tekst en uitleg voorzien.
http://www.gelderlander.nl/sport/overige-sporten/2.2467/bv-batouwe-strikt-robin-hollander-1.2860635
2009-04-06T07:24:09+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.2860636.1350871041!image/image-2860636.JPG
Basketbal,Bemmel
Basketbal
Home / Sport / Overige sporten / Basketbal / BV Batouwe strikt Robin Hollander

BV Batouwe strikt Robin Hollander

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   BV Batouwe-kanon Sigrid Sinnema (13) wordt het schieten belet door US-speelster Jannet Meester.foto William Moore
  BEMMEL - Hij zat nu nog zwijgzaam op de tribune, maar vanaf volgend seizoen zal Robin Hollander zijn plaats innemen op de bank en de basketbalsters van BV Batouwe van tekst en uitleg voorzien.
  De 33-jarige Amsterdammer presenteerde zich zaterdagavond in alle stilte als de nieuwe trainer/ coach van de Bemmelse vrouwenformatie.

  Hollander was naar sporthal De Bongerd gekomen om zijn toekomstige formatie in actie te zien in de wedstrijd tegen US, maar vooral ook om zijn overgang definitief te maken. Waren trainer en club elkaar in eerdere gesprekken al flink genaderd, na afloop van het door de Bemmelsen met 73-55 gewonnen play-offduel van de promotiedivisie werden in een ultrakort onderhoud met bestuurslid technische zaken Wim Biesters de laatste (financiële) plooitjes gladgestreken. Met een colaatje in de hand beklonk het duo het eenjarige contract.

  Hollander is nu nog werkzaam bij Lions 2, dat geldt als opleidingsploeg van de gelijknamige eredivisionist uit Landsmeer. Vooral dát maakte hem volgens Biesters tot de aangewezen man om de scheidende Muriël Gunsing - de huidige trainer/coach van de vrouwen verhuist naar de mannenploeg - op te volgen. Batouwe beschikt sinds dit seizoen over een meisjesploeg onder 16 jaar en wil deze talenten vroeg of laat terugzien in de hoofdmacht. Aan Hollander de schone taak om voor een vlekkeloze doorstroming te zorgen.

  "Robin heeft daar veel ervaring mee, dus als iemand dat proces bij ons in goede banen kan leiden dan is hij het wel", verklaarde Biesters de keuze voor Hollander. "Bovendien sluit zijn filosofie over basketbal heel goed aan bij die van de club. Daarbij is hij een ervaren coach en kent hij het niveau van de promotiedivisie."

  Hollander mag dan zelf nooit op niveau gespeeld hebben ('Ik ben via schoolbasketbal in deze sport gerold en er tot op de dag van vandaag in blijven hangen zonder zelf ooit in clubverband te hebben gespeeld') zijn cv als trainer/coach liegt er niet om. De in Den Bosch woonachtige oefenmeester was jarenlang assistent-trainer bij de hoofdmacht van Lions, trainde en coachte zelf het eerste vrouwenteam van BC Utrecht in de eredivisie en werkte daarnaast met de meisjes junioren van Utrecht en Lions alsmede de jongens junioren van Den Helder en BV Hoofddorp, allemaal op het hoogste nationale niveau.

  "Het is niet zo dat ik per se weer een eerste team wilde coachen, maar Batouwe kwam met een goed verhaal en dat heeft mij ertoe verleid om deze stap te maken", reageerde Hollander op zijn kersverse aanstelling. "Ik zit nu ruim tien jaar in het trainersvak en heb in die periode veel jonge talenten begeleid op weg naar het eerste team en daarnaast met ervaren speelsters gewerkt. Ik weet dus wat er op me afkomt."

  De onzekere situatie rond de Bemmelse hoofdmacht was voor Hollander geen reden om de boot af te houden. Van de twaalfkoppige selectie zijn er slechts vier die hebben toegezegd nog minstens een seizoen bij Batouwe te blijven. De rest stopt, vertrekt of twijfelt nog. Hollander wil op de korte termijn van de speelsters zelf horen wat hun toekomstplannen zijn. "Ik ga zeker met de speelsters praten, maar het is niet de bedoeling dat ik ze moet overhalen om te blijven. Ik ga aan niemand concessies doen. Ze moeten zelf graag willen."

  Mocht de leegloop er komen dan zal Hollander niet schromen om zijn uitstekende contacten in het basketbalwereldje aan te wenden en een of meerdere speelsters naar Bemmel te halen. "Ik ken ze zo'n beetje allemaal, elke jeugdspeelster en ervaren speelster in Nederland. Maar laat ik eerst eens kijken wat er hier overblijft."

  Hoe de groep er ook uit gaat zien, met Hollander zal er straks een nieuwe en vooral straffere wind waaien door De Bongerd. "Ik ben een trainer die hoge eisen stelt aan zichzelf en zijn speelsters. Hier in Bemmel heerst misschien niet de topsportklimaat die ik gewend ben bij Lions, maar die wil ik door middel van een professionele organisatie rondom het team wel zo goed mogelijk benaderen."

  Zo wil Hollander het aantal trainingen en de intensiteit ervan opvoeren. Daarbij wil hij oefensessies gebruiken om aan de specifieke kwaliteiten van de speelsters te gaan werken. Ook wil hij een teammanager en een videoman aanstellen. Die laatste zal wedstrijden op beeld vastleggen en overzetten op DVD. Deze zullen door de speelsters individueel en/of in teamverband teruggekeken worden en geanalyseerd.

  De van ambitie brandende Hollander wil helemaal niets weten van een tussenjaar. Het doorsluizen van jeugdig talent mag dan een van zijn belangrijkste opdrachten worden, de trainer wil ook resultaat boeken. "In mijn optiek gaan opleiden en presteren prima samen. Ik wil met Batouwe ook volgend seizoen meedoen om de bovenste plaatsen."