article
1.3473594
BEMMEL - Lekdetec.nl/Batouwe heeft trainer/coach Robin Hollander ontslagen.
Batouwe breekt met coach
BEMMEL - Lekdetec.nl/Batouwe heeft trainer/coach Robin Hollander ontslagen.
http://www.gelderlander.nl/sport/regiosport/sport-betuwe/batouwe-breekt-met-coach-1.3473594
2012-10-24T04:37:17+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3473595.1353552188!image/image-3473595.JPG
Sport,Amateurvoetbal,Bemmel
Sport Betuwe
Home / Sport / Regiosport / Sport Betuwe / Batouwe breekt met coach

Batouwe breekt met coach

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Coach Robin Hollander heeft niets meer te vertellen bij Batouwe.foto Kay in 't Veen/Pro Shots
  BEMMEL - Lekdetec.nl/Batouwe heeft trainer/coach Robin Hollander ontslagen.
  Volgens voorzitter Kor de Jonge is zijn abrupte vertrek het gevolg van de slechte resultaten in combinatie met de verstoorde verhoudingen met selectie én clubleiding.

  Hollander kreeg maandagavond laat zijn congé, direct na afloop van wat zijn laatste training in Bemmelse dienst bleek te zijn. "Een combinatie van factoren", zo noemde De Jonge het besluit om te breken met de oefenmeester (37) uit Amsterdam. "De onderlinge spanningen liepen te hoog op. De chemie tussen Robin en de groep was niet goed meer, waardoor prestaties ondermaats bleven en ook onze relatie met hem is wel eens beter geweest."

  Na ruim drie jaar was de houdbaarheidstermijn van Hollander in Bemmel verstreken, oordeelde De Jonge. "Robin is een autoritaire coach die strakke regels en discipline hanteert. Dat harde regime ging steeds meer wringen. Speelsters waren het plezier kwijt en kwamen met lange gezichten naar de trainingen en wedstrijden."

  Dat gold volgens De Jonge ook voor hem en de overige twee bestuursleden van de stichting Topbasketball Lingewaard, de organisatie achter de eredivisionist. "Er was over en weer steeds meer kritiek te bespeuren. De misverstanden tussen Robin en ons stapelden zich op en daarmee ook de wederzijdse frustraties."

  Dat Hollander zaterdagavond na het derde (opnieuw verloren) duel met ProBuild Lions eiste dat het bestuur geld moest vrijmaken voor (de volgens hem uitgebleven) versterking van de centerpositie, was voor De Jonge 'de bekende druppel'. "Robin heeft de groep gekregen die hij zich wenste en dan moet hij vervolgens niet met aanvullende eisen komen en ons nalatigheid verwijten. Het gros van ons kapitaal staat op het veld en daar hebben we het mee te doen. We zijn maar een kleine club, die elke euro moet omdraaien."

  Het ontslag is voor Hollander een klein persoonlijk drama. De coach, die Batouwe twee jaar geleden naar de eredivisie loodste en vorig seizoen aan de NBB-beker hielp, is ongeneeslijk ziek en had in zijn laatste seizoen de nationale titel naar Bemmel willen halen. "Robin heeft ziel en zaligheid in deze club gestoken en ons veel gebracht. Daar zijn we hem uiteraard zeer dankbaar voor, maar persoonlijke omstandigheden mogen bij deze moeilijke beslissingen nooit leidend zijn."

  Het ontslag van Hollander zal Batouwe geen extra kostenpost opleveren. "Zowel de club als Robin had het recht het contract eenzijdig te beëindigen, zonder dat daar verder financiële consequenties aan vast zitten", aldus De Jonge, die dinsdagavond al gesprekken voerde met een potentiële opvolger. "Maar dit is geen voorgekookte beslissing geweest. Haast is geboden. We moeten verder."