article
1.3539825
DUIVEN - Jonge Kracht beleefde zondag een vervelende middag in Duiven.
Jonge Kracht verliest na staking van drie kwartier
DUIVEN - Jonge Kracht beleefde zondag een vervelende middag in Duiven.
http://www.gelderlander.nl/sport/regiosport/sport-betuwe/jonge-kracht-verliest-na-staking-van-drie-kwartier-1.3539825
2012-12-02T20:10:58+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3539826.1354477297!image/image-3539826.JPG
Huissen,Voetbal-amateur,Jonge Kracht
Sport Betuwe
Home / Sport / Regiosport / Sport Betuwe / Jonge Kracht verliest na staking van drie kwartier

Jonge Kracht verliest na staking van drie kwartier

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Arbiter Mike Molenaar (grijs shirt) haakt geblesseerd af.foto Theo Kock
  DUIVEN - Jonge Kracht beleefde zondag een vervelende middag in Duiven.
  De spelers verdienen een fitte scheidsrechter.

  Scheidsrechter Mike Molenmaker raakte na een half uur spelen geblesseerd waardoor het duel uit 2I ruim drie kwartier stillag. Na de hervatting, met een andere arbiter, verloor de equipe het duel ook nog: 2-0.

  Het eerste half uur leek er voor Jonge Kracht geen vuiltje aan de lucht. De gasten begonnen goed en kregen al na twee minuten een behoorlijke kans, maar spits Marc Jansen schoot voorlangs. Ook de tweede kans was voor de 'rooien': Tom te Boekhorst stuitte op de goed keepende Bram van de Ven.

  Daarna begonnen de problemen. Scheidsrechter Molenmaker greep na 34 minuten naar zijn hamstring en gaf Van de Ven aan om de bal vast te houden, zodat hij behandeld kon worden. De behandeling op het veld hielp echter niet en eenmaal in de kleedkamer kwam de leidsman tot de conclusie dat verder fluiten geen optie was.

  "Ik voelde een verkramping in mijn hamstring", sprak Molenmaker een uur later, toen de wedstrijd inmiddels was voortgezet met een andere scheidsrechter, Herman Smeenk. "De spelers verdienen een fitte scheidsrechter. Ik was bang dat ik de wedstrijd niet meer tot een goed einde kon brengen. Ik wil niet dat ik een situatie in het strafschopgebied niet kan beoordelen, omdat ik nog in de middencirkel sta."

  De speaker van sportpark Horsterpark vroeg na de blessure van Molenmaker of er nog een andere KNVB-arbiter op het sportpark aanwezig was. Die was er inderdaad. Westervoorter Herman Smeenk stond als toeschouwer langs de kant en bood beide teams aan om de fluit van Molenmaker over te nemen. Beide teams stemden in, maar Smeenk had geen tenue bij zich. Een snel retourtje naar huis bood uitkomst en Smeenk hervatte, zonder warming-up, de wedstrijd.

  De scheidsrechterswissel deed Jonge Kracht geen goed. Eerst werden de tien minuten tot aan de rust uitgespeeld, om vervolgens direct te draaien en aan de tweede helft te beginnen. Kort na die 'wissel' schoot Joey de Haan de 1-0 achter de goed keepende Ruben te Witt. Kort daarop legde Smeenk de bal op de stip na geklungel van Jonge Kracht-invaller Glen Gregoria. De back maakte echter geen overtreding en dus was de strafschop onterecht. Michel Ensing benutte de 'pingel': 2-0.

  Jonge Kracht verloor vervolgens ook nog routinier Ellis Orgenia met twee keer geel en zag Jelmer Goedhart van DVV met geel zeer goed wegkomen na een belachelijke charge op Kevin Peeters.

  In de slotfase raakte Jonge Kracht via Klaas Venderbosch nog de paal, maar de zege van DVV kwam niet meer in gevaar.