article
1.3564827
WAGENINGEN - SV Variant heeft ook zijn derde duel in de tweede klasse verloren.
Variant strijdt op twee borden om lijfsbehoud
WAGENINGEN - SV Variant heeft ook zijn derde duel in de tweede klasse verloren.
http://www.gelderlander.nl/sport/regiosport/sport-betuwe/variant-strijdt-op-twee-borden-om-lijfsbehoud-1.3564827
2012-12-16T17:56:43+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3467953.1355679558!image/image-3467953.jpg
Huissen,Denksport,Schaken
Sport Betuwe
Home / Sport / Regiosport / Sport Betuwe / Variant strijdt op twee borden om lijfsbehoud

Variant strijdt op twee borden om lijfsbehoud

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ANP
  WAGENINGEN - SV Variant heeft ook zijn derde duel in de tweede klasse verloren.

  Door de zeperd bij Wageningen 4 (5½-2½) lijkt degradatie van de Huissense schakers nu al onafwendbaar.

   

  Zo lijken de sportieve resultaten van Variant hand in hand te gaan met de teloorgang van de eens zo vitale Huissense schaakclub, die in de succesjaren met Jos, Lex en Theo Huberts, Lex Flisijn, Harold Bekkering en later Jan Knuiman en Rob Huberts een goede

  eersteklasser was.

  Het huidige Variant lijkt op sterven na dood. "We mogen tegenwoordig vooral bij uitwedstrijden blij zij als we een compleet team hebben en geen bord hoeven vrijlaten", verzuchtte captain Rob Knuiman, die in Wageningen slechts zeven spelers tot zijn beschikking had. De gebroeders Rieksen studeren in Enschede en kunnen daardoor niet altijd meedoen en Jerry Tijssen was verhinderd. Meer leden heeft de club niet.

  Het voortbestaan van Variant is meer dan ooit in gevaar. "Op de clubavonden komen nog maar een man of vier naar 't Koelhuis (het onderkomen van de club, red.). We moeten dus nu echt wat gaan doen. In dat kader zijn we ook met een samenwerking met Velp begonnen", verklaarde Knuiman. "Velp is ook een kleine club met een clubavond op vrijdag. Vorige week hebben we een gezamenlijk toernooitje gespeeld in Huissen en op 4 januari gaan we bij Velp snelschaken."

  Om het voortbestaan te garanderen zal Variant echter nieuwe leden moeten werven. Met het geven van schaakles op Huissense scholen wordt nu gewerkt aan instroom van jeugd, maar ook oudere schakers moeten de weg naar 't Koelhuis weer vinden. "In januari komen we met concrete plannen, maar het hangt erom of het goedkomt."

  In Wageningen keek Variant dus al tegen een achterstand aan zonder één stuk te hebben aangeraakt. Ton Hageman, die voor elk duel

  vanuit het Noord-Hollandse Hoorn terugkomt naar zijn cluppie, maakte nog wel gelijk, maar na de daaropvolgende nederlagen van Bert Hetterscheit, René Lukassen, René Kniest en Bram Arends was het duel beslist. De puntdeling van Jeroen Klein Essink en zege van Knuiman veranderden daar niks aan.