article
1.3483486
ARNHEM - Oost Arnhem heeft zaterdag in de Overgangsklasse A de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen Rohda met 21-17 gewonnen.
Kort blij bij Oost Arnhem
ARNHEM - Oost Arnhem heeft zaterdag in de Overgangsklasse A de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen Rohda met 21-17 gewonnen.
http://www.gelderlander.nl/sport/regiosport/sport-liemers/kort-blij-bij-oost-arnhem-1.3483486
2012-11-19T05:37:55+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6007224.1463003351!image/image-6007224.png
Sport,Amateurvoetbal,Arnhem
Sport Liemers
Home / Sport / Regiosport / Sport Liemers / Kort blij bij Oost Arnhem

Kort blij bij Oost Arnhem

  ARNHEM - Oost Arnhem heeft zaterdag in de Overgangsklasse A de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen Rohda met 21-17 gewonnen.
  De Arnhemmers speelden een goede wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen. Het was een welkome zege voor de ploeg die het eerste duel dit seizoen in de zaal.

  "Deze zege tovert wel een glimlach op mijn gezicht", vertelde Oost Arnhem-speler Michael Kort na afloop. "We hebben nu de bovenste ploegen gehad en weten nu waar we staan. We hebben zelf ook een doel en moeten onszelf ook niet onderschatten. Als we met veel passie en inzet spelen met het publiek achter ons, dan komt onze kwaliteit naar boven."

  Ook bij Kort zelf kwam zijn kwaliteit naar boven. Na een wisselvallige eerste seizoenshelft op het veld lijkt de van Rheko overgekomen eerste aanvaller met zijn manier van spelen gemaakt voor de zaal èn voor Oost Arnhem. "De zaal is wel mijn spel. Het spel gaat veel sneller en er is meer actie. Ik heb het ook super naar mijn zin bij Oost Arnhem. Het is een grotere club dan Rheko en een jong team."

  Kort was aan het einde van het vorige seizoen klaar met de onduidelijkheid bij Rheko en trainde op aanraden van Thijs en Emiel Broenink een keer mee. "Zij zijn vrienden van mij en na een training was in eigenlijk al om. Het is een ambitieuze club en ik wilde zelf ook wel op een hoger niveau spelen. En tot nu toe gaat het goed, ik speel alles en geniet echt als ik in het veld sta. Toch krijg je geen tijd om te verslappen, want we hebben genoeg wissels die niet onderdoen voor de basis. Het klinkt een beetje politiek correct, maar ik ben blij met elke minuut die ik mag spelen", aldus de medewerker van Jeugdzorg.

  Niet alleen individueel speelde Oost Arnhem goed, maar ook collectief speelden de Arnhemmers sterk. Met name in de eerste helft werd er in een verschrikkelijk hoog tempo gespeeld en golfde het spel op en neer. Het in groten getale aanwezige publiek genoot met volle teugen. Trainer Erwin Ligt was uiteraard ook tevreden, maar plaatste ook nog wat kanttekeningen.

  "We maakten rond de korf verdedigend nog te veel fouten, waardoor we Rohda in de wedstrijd hielden. Maar na zo'n wedstrijd ben ik vooral trots. Trots op het team, maar ook op speler individueel. Mathijs Baerends bijvoorbeeld, speelde vandaag zijn eerste wedstrijd in de basis en was meteen belangrijk. En daar kan ik ook echt van genieten."