article
1.3482877
LICHTENVOORDE - Na vier seizoenen vol euforische momenten heeft Longa'30 de wind tegen.
Longa'30 heeft de wind én scheidsrechter tegen
LICHTENVOORDE - Na vier seizoenen vol euforische momenten heeft Longa'30 de wind tegen.
http://www.gelderlander.nl/sport/regiosport/sport-liemers/longa-30-heeft-de-wind-%C3%A9n-scheidsrechter-tegen-1.3482877
2012-11-19T05:37:55+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6007224.1463003351!image/image-6007224.png
Groenlo,Sport,Amateurvoetbal,Lichtenvoorde
Sport Liemers
Home / Sport / Regiosport / Sport Liemers / Longa'30 heeft de wind én scheidsrechter tegen

Longa'30 heeft de wind én scheidsrechter tegen

  LICHTENVOORDE - Na vier seizoenen vol euforische momenten heeft Longa'30 de wind tegen.

  Na de teleurstellende remise tegen Rigtersbleek (3-3) werden zondag tegen Nieuw Buinen, een andere laagvlieger, opnieuw punten gemorst: 1-1. De Lichtenvoordenaren mochten zich daarnaast beklagen over de incompetente arbiter A. Laarhuis uit Ambt-Delden.

  De zelfgenoegzame grijns op het gezicht van leidsman Laarhuis, direct na afloop van het duel Longa'30-Nieuw Buinen, zei alles over het optreden van de Twentse ijdeltuit. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat Laarhuis er niet was om de wedstrijd in de hoofdklasse C in goede banen te leiden, maar dat hij zichzelf zag als de absolute hoofdrolspeler in Lichtenvoorde.

  "Het is flauw om na zo'n teleurstellend gelijkspel de schuld bij de scheidsrechter neer te leggen, maar het was een arrogante man", zei Longa-trainer Jan Oosterhuis.

  De oefenmeester was nog mild. Laarhuis strooide met onnodige gele kaarten, gaf nooit voordeel waar hij dat moest doen, blies voortdurend keihard op zijn fluit, liet beide ploegen twintig minuten rusten en nam na die lange pauze dramatische beslissingen.

  Nadat Longa'30 in de 59e minuut door een mooie treffer van Cas Kemperman terecht op 1-0 was gekomen, legde Laarhuis in de 65e minuut de bal aan de andere kant op de stip. Nieuw Buinen-aanvaller Koen Hateboer leek in een duel met Twan Hogenelst een overtreding te maken, maar zag tot zijn eigen verbazing dat de bal op de stip ging. Kevin Wiegman pakte het cadeautje uit: 1-1.

  Het zeker niet imponerende, maar wel hardwerkende Longa probeerde daarna het tij te keren. Dat leek zes minuten voor tijd te lukken toen spits Jurgen Wiegerinck in het strafschopgebied onderuit werd getrokken. Assistent Adam zag er - net als iedereen - een strafschop in, maar Laarhuis woof de strafschop lachend weg.

  Ondanks de arbitrale dwalingen had Longa de verliespunten ook aan zichzelf te wijten. Zo had Tim Bader het duel al een paar keer kunnen beslissen. Nu was alleen Cas Kemperman succesvol. "Dit was na mijn liesblessure pas mijn tweede wedstrijd", aldus de van Varsseveld overgekomen Kemperman. "Ik ben nog steeds niet volledig fit en kan nog beter."