article
1.3486091
Cynici zullen zeggen dat Carvium tegen Stokkum (2-4) 'slechts' vier tegentreffers incasseerde.
Spoeling is te dun bij Carvium
Cynici zullen zeggen dat Carvium tegen Stokkum (2-4) 'slechts' vier tegentreffers incasseerde.
http://www.gelderlander.nl/sport/regiosport/sport-liemers/spoeling-is-te-dun-bij-carvium-1.3486091
2012-11-19T05:37:55+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3486092.1353558818!image/image-3486092.JPG
Stokkum,Sport,Amateurvoetbal,Cynici Zullen Zeggen Dat Carvium Tegen Stokkum
Sport Liemers
Home / Sport / Regiosport / Sport Liemers / Spoeling is te dun bij Carvium

Spoeling is te dun bij Carvium

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Carvium-speler Jeroen Fierkens (zwart-wit shirt) tracht Gijs Freriks van Stokkum van zich af te houden. foto Henk Rodrigo
  Cynici zullen zeggen dat Carvium tegen Stokkum (2-4) 'slechts' vier tegentreffers incasseerde.

  De Herwense vijfdeklasser kreeg namelijk in de vijf voorgaande duels minimaal vijf doelpunten te verwerken. Het is dit soort galgenhumor waar Carvium-trainer Frank Sanders zich de afgelopen weken mee geconfronteerd ziet.

  Nadat de zwart-witten op 23 september nog met veel bravoure de 'grote buurman' Rijnland met 3-1 hadden verslagen, is de vaste bespeler van sportpark Henk Polman in de voorbije weken in sneltreinvaart afgegleden naar de onderste regionen van de ranglijst. Carvium zwalkt momenteel als een verdwaalde, dronken toerist in een grote stad door de vijfde klasse D. Bestemming onbekend.

  In de afgelopen zes wedstrijden, de verliespartij tegen Stokkum meegerekend, kreeg het elftal van trainer Frank Sanders 37 doelpunten tegen en werd geen enkel punt bijgeschreven aan het totaal van zes. "Als je wint, krijg je applaus. Verlies je een aantal keer op rij, dan valt cynisme je ten deel", aldus een nuchtere Sanders.

  Geheel onverwacht is het niet dat Carvium de laatste weken in sportief zwaar weer verkeert. Na een goede competitiestart volgden duels tegen achtereenvolgens 't Peeske (0-5), Westervoort (2-5) en MvR (8-0); drie clubs die waarschijnlijk onderling gaan uitmaken wie dit seizoen kampioen wordt. Maar ook tegen sportief mindere goden als Loo (0-8), Socii (7-2) en zondag tegen Stokkum (2-4) verloor Carvium met ruime cijfers.

  Het is dan ook niet zozeer het redelijk zware programma dat debet is aan de sportieve misère van de Herwense vijfdeklasser, als wel de te smalle selectie waar Sanders mee moet werken. Na de overwinning tegen Rijnland stelde drie spelers zich niet langer beschikbaar voor het eerste elftal. Niels Messink, Raymond van Deest en Robin Kuper gaven Sanders te kennen dat zij vanwege werk- en schoolverplichtingen niet langer in de Herwense hoofdmacht konden voetballen. Daarbij komt nog dat Jeroen Fierkens maar één keer in de week in staat is te trainen, vanwege zijn werk, en de van Rijnland overgenomen Luuk Kersten traint doordeweeks in zijn studiestad Den Haag.

  "Een club met een ledental als dat van Carvium kan een tussentijds vertrek van drie spelers niet opvangen. Als dan ook nog eens twee vaste waarden doordeweeks nauwelijks meetrainen, wordt het helemaal een lastig verhaal. Tel daarbij op de reguliere blessures en schorsingen en ik ben vooral bezig ervoor te zorgen dat er een plezierige sfeer heerst in de spelersgroep. Trainen op bijvoorbeeld automatismen is er niet bij."

  Tegen Stokkum ontbraken aan Herwense zijde Renaldo Masen (schorsing) en Jimmy Thielking, die afgelopen weekeinde vader is geworden.

  Zodoende zat er slechts één fitte wisselspeler op de bank, Peter Jansen. De spoeling is kortom te dun in Herwen om aansprekend sportief succes te boeken.

  Carvium-Stokkum 2-4 (1-2). 0-1 Richard Jansen, 1-1 Colin Wezendonk, 1-2 Koen Romer, 1-3 Charl Lit, 1-4 Koen Romer, 2-4 Colin Wezendonk.