article
1.2288934
LAND VAN CUIJK/GENNEP - Jan Schaap verruilt komende zomer DSV voor buurclub Constantia.
Jan Schaap trainer van Constantia
LAND VAN CUIJK/GENNEP - Jan Schaap verruilt komende zomer DSV voor buurclub Constantia.
http://www.gelderlander.nl/sport/regiosport/sport-maasland/jan-schaap-trainer-van-constantia-1.2288934
2011-01-15T05:39:12+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6007224.1463003351!image/image-6007224.png
Sport,Amateurvoetbal,Sport Maasland,Land Van Cuijk
Sport Maasland
Home / Sport / Regiosport / Sport Maasland / Jan Schaap trainer van Constantia

Jan Schaap trainer van Constantia

  LAND VAN CUIJK/GENNEP - Jan Schaap verruilt komende zomer DSV voor buurclub Constantia.
  De Cuijkse oefenmeester (57) heeft voor een jaar getekend bij de Wanroijse voetbalclub, die nu op de negende plaats van de vijfde klasse G staat. Schaap was eerder onder meer trainer van SES en Montagnards. Ook had hij als interim-coach hoofdklasser JVC Cuijk onder zijn hoede.

  "Ik heb voor Constantia gekozen, omdat het een dorpsclub is. En de vereniging heeft de nodige potentie. Constantia heeft veel goede jeugdspelers. Bovendien is het eerste elftal nog vrij jong", stelt Schaap.

  Hij is na vier jaar DSV toe aan een nieuwe uitdaging. "Hoe de spelers van DSV op mijn vertrek naar Constantia reageren? Met leuke opmerkingen. Het moet ook kunnen, zo'n overstap van Sint Anthonis naar Wanroij."

  Constantia wil de komende twee seizoenen gebruiken om uit te groeien tot een stabiele vijfdeklasser. Daarna wil de Wanroijse club proberen een stap hogerop te maken.

  Met de overgang van Schaap naar Constantia is de trainerscarrousel in de regio Maasland en Gennep bijna tot stilstand gekomen. De Graafse vijfdeklasser GVV'57 gaat komende week in gesprek met de huidige trainer Thijs Kieft, terwijl zesdeklasser Menos uit Landhorst nog op zoek is naar een opvolger voor de naar SIOL vertrokken Rob Kroesen. Als Kieft op zijn post blijft, dan zijn er negen clubs die komend seizoen een andere trainer voor de groep hebben staan dan nu het geval is.

  Henk Evers maakt zijn rentree bij Volharding als opvolger van Stephan Sijbers, die naar eersteklasser TOP vertrekt. De Wijchenaar, nu actief bij de Drutense tweedeklasser DIO'30, was aan het einde van de vorige eeuw drie seizoenen in dienst van de tweedeklasser uit Vierlingsbeek.

  Nijmegenaar Dick Regeling is nu trainer van vierdeklasser Olympia'18 en is na de zomer in dienst van Vitesse'08, dat een klasse hoger speelt. De momenteel clubloze Millenaar André Cornelissen (ex-Volharding) treedt bij Olympia in de voetsporen van Regeling.

  Udenaar Eric van Gogh komt over van vierdeklasser ZOW uit Zijtaart om bij DSV de plek van Schaap over te nemen. Gravenaar Gerard Weijers verruilt DSV 3 voor vijfdeklasser VIOS'38 en Oeffeltenaar Arno Willemsen vertrekt bij het tweede elftal van De Zwaluw om aan de slag te gaan bij Sambeek, dat uitkomt in de zesde klasse.

  Bij JVC Cuijk (Jan van Deinsen), Achates (Rutger Schuijffel), SSS'18 (John Thijssen), Juliana Mill (Tiny Verhoeven), Estria (Jan Verstralen), Vianen Vooruit (Marco Benneheij) en Hapse Boys (Jeroen Tax) blijft het wat het hoofdtrainerschap betreft bij het oude.

  Dat geldt ook voor de vijfdeklassers De Zwaluw (John Boeijen), Excellent (Jos van Otterdijk), Gassel (Henk Driessen), HBV (Jan van Oijen), Holthees (Twan Bloemen), SES (Claus Foederer), Toxandria (Perry Maselaman) en VCA (Sjaak Erps). De zesdeklassers De Willy's (Jeroen Denissen), SC St. Hubert (Fred Seeger) en SCV'58 (Leo Janssen) gaan ook met hun huidige trainer verder.