article
1.1551195
Met een goed gevuld glas bier in zijn ene hand en de buggy praktisch in de andere, stond Roda'28-speler Maikel Kraan na afloop van de broedertwist met koploper Ewijk (1-1) na te hijgen.
Kraan schiet buren naast elkaar
Met een goed gevuld glas bier in zijn ene hand en de buggy praktisch in de andere, stond Roda'28-speler Maikel Kraan na afloop van de broedertwist met koploper Ewijk (1-1) na te hijgen.
http://www.gelderlander.nl/sport/regiosport/sport-nijmegen-e-o/kraan-schiet-buren-naast-elkaar-1.1551195
2012-03-19T05:37:24+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.1551196.1457691444!image/image-1551196.JPG
Sport,Amateurvoetbal,Met Een Goed Gevuld Glas Bier In Zijn Ene Hand En De Buggy Praktisch In De Andere, Stond Roda'28-Speler Maikel Kraan Na Afloop Van De Broedertwist Met Koploper Ewijk,Met Een Goed Gevuld Glas Bier In Zijn Ene Hand En De Buggy Praktisch In De Andere,Voetbal Nijmegen Inbox
Sport Nijmegen e.o.
Home / Sport / Regiosport / Sport Nijmegen e.o. / Kraan schiet buren naast elkaar

Kraan schiet buren naast elkaar

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Ewijkenaar Tommie Smits (16) controleert de bal, terwijl Winssenaar Koen Marcusse (8) op hem afkomt.
   Fotograaf
  Met een goed gevuld glas bier in zijn ene hand en de buggy praktisch in de andere, stond Roda'28-speler Maikel Kraan na afloop van de broedertwist met koploper Ewijk (1-1) na te hijgen.
  Moegestreden, maar voldaan, liet de 25-jarige verdediger zich fêteren door de Winssense tifosi. Niet alleen vanwege het feit dat hij recent vader was geworden, maar ook omdat hij zijn ploeg in de slotfase met een rake strafschop aan het gelijkspel had geholpen.

  "En dan te bedenken dat het nog maar de vraag was of Maikel überhaupt het hele duel kon spelen", stelde elftalleider René van Kastering. "Inderdaad, want door de geboorte van mijn dochtertje Amy heb ik bijna 3,5 maand niet gevoetbald. ", vulde Kraan aan. "Maar de wedstrijd tegen Ewijk wilde ik toch graag spelen. Vandaar dat ik dinsdag weer voor het eerst sinds lange tijd ben gaan trainen."

  Het geeft aan hoezeer de burentwist leeft. Niet alleen in Winssen, maar ook in Ewijk. Ewijkenaar Van Kastering, die in het verleden werkzaam was in de jeugd van de oranjehemden, legde uit: "De wedstrijd leeft enorm, omdat ze elkaar bijna allemaal kennen. Van school of van het dorpse uitgaansleven. Dat maakt dat ze op het veld niet voor elkaar onder willen doen."

  Dat gaat, volgens Van Kastering, wel gepaard met het nodige respect. "Op het veld is het hard, maar fair. Al worden de gemoederen voor de wedstrijd wel steevast lekker opgefokt. Dat is iets typisch dorps, geloof ik."

  Winssenaar Mark Perlo was één van deze 'opfokkers'. De spijkerharde verdediger, die vier jaar geleden vanwege blessures afzwaaide bij het eerste elftal van Roda'28, had via enkele sociale mediawebsites verkondigd dat hij zijn rentree zou maken in dé derby. "Een mooie grap", vond Van Kastering. "Maar wel eentje die enkele tegenstanders toch knap nerveus heeft gemaakt."

  Het was echter niet Perlo, maar een andere verdediger die gisteren de hoofdrol naar zich toetrok: Kraan. Nadat Thijs Hendriks in de slotfase Ewijk met een schitterende volley aan de leiding had gebracht, leek de buit binnen. Honderdtwintig tellen later zag de wereld er een stuk minder fraai uit voor de oranjehemden. Luuk Fleury sloeg de bal met zijn hand van de lijn. Hij zag rood, waarna Kraan eenvoudig de toegekende strafschop omzette. Tot grote vreugde van het thuispubliek.

  Desondanks schoot Roda'28 weinig op met de remise. De Winssenaren blijven laatste met zes punten achterstand op Barneveld, de nummer een-na-laatst. Het degradatiespook blijft dan ook aanwezig op De Boshof. "Maar als we elke week zo knokken, dan komt het vast goed", stelde Kraan. "Je moet altijd positief blijven."

  Roda'28: Van de Camp; Kraan, Luc Janssen, Van den Berg, Mulay; Marcusse, Van der Zwaluw, Eggenhuizen (83. Lenn Janssen); Gerrits (70. Tromp), De Wit (56. Van Kraaij); Bruisten.

  Ewijk: Andy Otten; Dirk Penninx, Freek Roelofs, Fleury, Verploegen; Van de Mortel (73. Wesley Otten), Joost Roelofs, Thijs Hendriks (90. Edwin Hendriks); Luuk Penninx, De Waal, Smits (66. L'Istelle).