article
1.6530051
CULEMBORG - De waterpolosters van ZV De Meer verbazen tot nu toe vriend en vijand in de eerste klasse. De promovendus staat na vier wedstrijden bovenaan.
Waterpolosters De Meer verbazen iedereen met koppositie
CULEMBORG - De waterpolosters van ZV De Meer verbazen tot nu toe vriend en vijand in de eerste klasse. De promovendus staat na vier wedstrijden bovenaan.
http://www.gelderlander.nl/sport/regiosport/sport-rivierenland/waterpolosters-de-meer-verbazen-iedereen-met-koppositie-1.6530051
2016-10-15T06:22:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6530173.1476450840!image/image-6530173.JPG
Culemborg,Waterpolo,de meer
Sport Rivierenland
Home / Sport / Regiosport / Sport Rivierenland / Waterpolosters De Meer verbazen iedereen met koppositie

Waterpolosters De Meer verbazen iedereen met koppositie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De vrouwen van ZV De Meer.
   Fotograaf
  CULEMBORG - De waterpolosters van ZV De Meer verbazen tot nu toe vriend en vijand in de eerste klasse. De promovendus staat na vier wedstrijden bovenaan.

  Niet alleen de koppositie spreekt tot de verbeelding, maar ook het doelsaldo (+32) is indrukwekkend. De ongeremde honger naar doelpunten zorgt ervoor dat de Culemborgsen, vorig jaar nog kampioen in de tweede klasse, al meerdere monsterscores hebben neergezet. Afgelopen weekend werd Livo 2 met maar liefst 22-3 geklopt. „Niemand dacht bij 15-3 al: het is genoeg zo”, vertelt aanvoerster Nieke Winkel (22) trots.

  Degradatie
  Twee jaar geleden degradeerde de ploeg nog uit deze klasse, maar dat lijkt gezien de huidige vorm al een eeuwigheid geleden. „We dachten dat het dit jaar heel lastig zou worden, dat we zouden moeten gaan knokken om erin te blijven.”

  Trainer
  Toch komt de enorm positieve ontwikkeling niet helemaal uit de lucht vallen. De ploeg wordt vanaf dit seizoen getraind door Joram Salakory, die samen met Arnoud Gerner de kar trekt bij de vrouwenploeg. Met zijn gevarieerde trainingen prikkelt hij de ploeg, aldus Winkel. 

  Zelfvertrouwen
  Het zelfvertrouwen bij de vrouwen is momenteel groot bij De Meer, maar de weg naar een regelrechte stunt (opnieuw promotie) is nog erg lang, weet ook Winkel. „We krijgen vast nog wel een aantal lastige tegenstanders. Maar we willen ons echt laten zien dit jaar."

  Meer over de vrouwen van zv De Meer in de Gelderlander van zaterdag 15 oktober, editie Rivierenland, of in de e-paper.