article
1.6151042
NIJMEGEN - In de witte paviljoens op kamp Heumensoord, waar tot begin mei nog 3.000 vluchtelingen verbleven, nemen vrijdag 1 juli circa 2.100 atleten, coaches en officials van de Special Olympics hun intrek. Ze verblijven er in compartimenten die onderdak bieden aan elk acht personen.
Olympics Dorp heeft een fitte burgemeester
NIJMEGEN - In de witte paviljoens op kamp Heumensoord, waar tot begin mei nog 3.000 vluchtelingen verbleven, nemen vrijdag 1 juli circa 2.100 atleten, coaches en officials van de Special Olympics hun intrek. Ze verblijven er in compartimenten die onderdak bieden aan elk acht personen.
http://www.gelderlander.nl/sport/special-olympics-2016/olympics-dorp-heeft-een-fitte-burgemeester-1.6151042
2016-06-29T13:01:40+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6151414.1467205263!image/image-6151414.PNG
Nijmegen,Olympische Spelen,Special Olympics,2016,hermes
Special Olympics 2016
Home / Sport / Special Olympics 2016 / Olympics Dorp heeft een fitte burgemeester

Olympics Dorp heeft een fitte burgemeester

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Plattegrond van Special Olympics Dorp.
   Fotograaf
  NIJMEGEN - In de witte paviljoens op kamp Heumensoord, waar tot begin mei nog 3.000 vluchtelingen verbleven, nemen vrijdag 1 juli circa 2.100 atleten, coaches en officials van de Special Olympics hun intrek. Ze verblijven er in compartimenten die onderdak bieden aan elk acht personen.

  Het Special Olympics Dorp is meer dan alleen een plek om te slapen en eten. Het Healthy Athletes Program biedt alle deelnemers de mogelijkheid een gezondsheidscheck te ondergaan. Vrijblijvend worden ze getest op gezichtsvermogen, gehoor, gebit, voeten en conditie.

  Ontspanning
  Wie goed wil presteren, moet zich ook ontspannen. Op 2 juli is er een feestavond, waarbij onder meer oud-Sjonnies voorman Ronnie Ruysdael zijn opwachting zal maken en de Achterhoek – gastheer van de Special Olympics in 2018 – in het zonnetje wordt gezet.

  Tenslotte verzorgt speelgoedgigant Mattel een gametent, waar de atleten zich kunnen vermaken met bordspelletjes, treinen en uiteraard Barbiepoppen.

  Zara
  Zara de Jongh houdt een oogje in het zeil. De Bredase hockeyster – morgen is ze jarig en wordt ze 29 – werd door de organisatie gevraagd om burgemeester Paul Mengde van de gemeente Heumen, waar Heumensoord onder valt, een handje toe te steken.

  Zara viel op door haar e-mail aan de gemeente Nijmegen, waarin ze vroeg of de slaapplekken wel op Heumensoord zouden blijven na het vertrek van de vluchtelingen.

  Hulpburgemeester
  En óf dat zo is: de bedden staan klaar voor de atleten. Als hulpburgemeester opent Zara het Olympics Dorp op 1 juli om 17.15 uur. De volgende dag moet ze aan de bak tijdens het hockeytoernooi, samen met haar teamgenoten van Hudito uit Delft.

  Daarvoor is maanden geoefend, vertelt Zara. En ook naast de hockeytrainingen doet de Bredase haar best om in vorm te blijven. „Na mijn werk ga ik nooit meteen naar huis, maar eerst een rondje wandelen. En thuis oefen ik mijn spieren door vaak de trap op te lopen.”

  Goud
  Voor Zara worden dit haar vierde Special Olympics; ook in Spijkenisse (2004), Groningen (2006) en Amsterdam (2008) was ze van de partij. „Dat allerlei verschillende sporten bij elkaar komen, vind ik het mooiste aan het evenement”, zegt ze.

  Of Hudito er straks met het goud vandoor gaat? „Ik hoop het. Maar ook als we niet winnen, hebben we toch ons best gedaan.”