article
1.6156648
ARNHEM - Bert Roetert neemt afscheid als voorzitter van Vitesse. De Arnhemmer geeft zijn positie op, omdat zijn termijn van 3 jaar afloopt. Kees Bakker krijgt daarmee per direct de leiding in de driekoppige raad van commissarissen van de eredivisieclub.
Roetert geeft stokje bij Vitesse over aan Bakker
ARNHEM - Bert Roetert neemt afscheid als voorzitter van Vitesse. De Arnhemmer geeft zijn positie op, omdat zijn termijn van 3 jaar afloopt. Kees Bakker krijgt daarmee per direct de leiding in de driekoppige raad van commissarissen van de eredivisieclub.
http://www.gelderlander.nl/sport/vitesse/roetert-geeft-stokje-bij-vitesse-over-aan-bakker-1.6156648
2016-07-01T08:17:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.1605863.1349924379!image/image-1605863.JPG
Arnhem,Voetbal-betaald,Vitesse
Vitesse
Home / Sport / Vitesse / Roetert geeft stokje bij Vitesse over aan Bakker

Roetert geeft stokje bij Vitesse over aan Bakker

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Kees Bakker, voormalig politiechef, wordt de nieuwe voorzitter van Vitesse. foto Hans Broekhuizen/De Gelderlander
  ARNHEM - Bert Roetert neemt afscheid als voorzitter van Vitesse. De Arnhemmer geeft zijn positie op, omdat zijn termijn van 3 jaar afloopt. Kees Bakker krijgt daarmee per direct de leiding in de driekoppige raad van commissarissen van de eredivisieclub.

  Roetert (59) acht het tijdstip geschikt om nu uit de raad van commissarissen van Vitesse te stappen. De Arnhemse club heeft de voorbije jaren fors bezuinigd en staat er ‘onder omstandigheden’ goed op.

  Advies
  Roetert verdwijnt niet uit beeld bij Vitesse. Hij neemt plaats in de raad van advies, waarin hij zal samenwerken met Jan Snellenburg en Cor Guijt. Bakker verwelkomt intussen als nieuwe commissaris de Rus Valeriy Oyf. De Oostenrijker Yevgeny Merkel behoudt zijn zetel in de raad.

  Goudproducent
  Bakker (73) is voormalig korpschef van de politie en vervult sinds 2003 diverse bestuurlijke functies bij Vitesse. Sinds 2013 is hij voorzitter van Stichtingsbestuur Vitesse-Arnhem en lid van de rvc.
  Valeriy Oyf was onder meer algemeen directeur van Highland Gold Mining Ltd, een internationale goudproducent. Momenteel is de Rus daar non-executive director.

  Yevgeny Merkel is een globetrotter. De bedrijfseconoom is actief in management en consultancy en zetelt in de raad van bestuur van de Russisch Britse Kamer van Koophandel. Merkel is als sinds 2013 lid van de rvc bij Vitesse.

  Aandelen
  Clubeigenaar bij Vitesse is Alexander Tsjigirinski. De Russische vastgoedmagnaat heeft alle aandelen in handen. Met uitzondering van het ‘gouden aandeel’, dat is in handen van het stichtingsbestuur.
  Het ‘gouden aandeel’ is het belangrijkste aandeel van de voetbalclub Vitesse, waarin onder meer de clubkleuren en de speellocatie zijn voorbehouden. Zonder het stichtingsbestuur kan Tsjigirinski dus nooit cruciale zaken veranderen.

  De structuur bij Vitesse ziet er nu als volgt uit:
  Raad van Commissarissen
  Kees Bakker (voorzitter), Yevgeni Merkel, Valeriy Oyf.

  Stichtingsbestuur Vitesse-Arnhem
  Kees Bakker (voorzitter), Albert van ’t Blik, Henk Parren

  Directie Vitesse
  Joost de Wit (algemeen directeur), Mohammed Allach (technisch directeur)

  Raad van Advies
  Cor Guijt, Jan Snellenburg, Bert Roetert