Home / Sport / Vitesse / Rutten: 'Vitesse kan het ook zonder Aissati'

Rutten: 'Vitesse kan het ook zonder Aissati'

Foto's
1
  • Afbeelding
    Beschrijving
    Vitesse-aanvoerder Guram Kashia 'omzeilt' trainer Fred Rutten tijdens de training in het stadion van Litex Lovech, waar de Arnhemse ploeg donderdag aantreedt tegen Lokomotiv Plovdiv. De van een liesblessure herstellende Kashia is fit genoeg om te spelen. foto Paul Meima/Vitesse

LOVECH - Vitesse speelt na tien jaar weer Europees voetbal. Ismaïl Aissati is er donderdagavond tegen Lokomotiv Plovdiv niet bij. Trainer Fred Rutten reageert laconiek.

In het Bulgaarse Lovech wacht donderdag (17.30 uur Nederlandse tijd) in de tweede voorronde van de Europa League Lokomotiv Plovdiv. Nog geen honderd Arnhemse fans zijn bij dit historische moment aanwezig. Ze vieren feest in en rond hotel Varosha, dat midden in het uitgaansgebied van Lovech ligt.

Grote afwezige in Lovech - een stadje met nog geen 37.000 inwoners - is middenvelder Ismaïl Aissati. De Marokkaan, die afgelopen seizoen nog uitkwam voor landskampioen Ajax, zou dinsdag een meerjarig contract tekenen in Arnhem, maar dat is tot op heden niet gebeurd. Vitesse hoopt de komende week alsnog tot een akkoord te komen met Aissati.

Rutten ging er de afgelopen dagen vanuit dat de middenvelder snel zou tekenen en dat hij voor het duel met Lokomotiv Plovdiv speelgerechtigd zou zijn. Maar nu hij er niet bij is, reageert Rutten laconiek. "Aissati was er vorig jaar ook niet bij. En toen won Vitesse de play-offs om Europees voetbal. Ik maak mij alleen druk over de spelers die er zijn. Aissati is er niet, dus ik kan daar niets mee."

Door de afwezigheid van Aissati, die in de voorbereiding vaak in de basis startte, komt er een plek vrij op het middenveld. Die wordt ingenomen door Nicky Hofs of Davy Pröpper.

Vermoedelijke opstellingen:

Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Kashia, Kalas, Van Aanholt; Van Ginkel, Van der Heijden, Hofs, Ibarra; Bony, Reis.

Lokomotiv Plodiv: Gospodinov; Rodriguez, Kotev, V. Georgiev, Venkov; Todorov, Eli Marquez, Zlatinski, Serginho; Tassio, Lasarov.