article
1.3495274
LIENDEN - Topklasser FC Lienden morste zondagmiddag op eigen veld twee dure punten.
FC Lienden snijdt zichzelf in de vingers
LIENDEN - Topklasser FC Lienden morste zondagmiddag op eigen veld twee dure punten.
http://www.gelderlander.nl/sport/voetbal/amateurvoetbal/fc-lienden-snijdt-zichzelf-in-de-vingers-1.3495274
2012-11-25T17:34:45+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3495275.1353864591!image/image-3495275.JPG
Lienden,Voetbal-amateur,FC Lienden,Topklasse
Amateurvoetbal
Home / Sport / Voetbal / Amateurvoetbal / FC Lienden snijdt zichzelf in de vingers

FC Lienden snijdt zichzelf in de vingers

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   FC Lienden verloor op eigen veld twee dure punten. Archieffoto: William Hoogteyling
  LIENDEN - Topklasser FC Lienden morste zondagmiddag op eigen veld twee dure punten.

  De club van André Paus stond zeven minuten voor tijd met 3-1 voor, maar zag het met nog tien man spelende HSC'21 langszij komen: 3-3. Lienden verslikte zich in de slotfase in de eigen gretigheid. In plaats van de boel op slot te gooien, ging de ploeg tot wanhoop van de eigen technische staf op zoek naar een vierde doelpunt. Die dadendrang kwam Lienden duur te staan: vijf minuten voor tijd ranselde Erwin Nieuwboer de bal via de lat achter doelman Jørg van Nieuwenhuijzen, diep in blessuretijd schoot Remy Raterink een door invaller Erik Wassens versierde strafschop onberispelijk binnen.

  Aanvankelijk had Lienden de wedstrijd redelijk onder controle, al kon de ploeg aanvallend geen echte vuist maken. Vijf minuten voor rust brak Oktay Özturk de ban, door de bal uit een indraaiende hoekschop van John van Loenhout binnen te knikken. In de tweede helft nam HSC'21 het initiatief, wat al snel leidde tot de gelijkmaker. Mart Schutten schoot de Haaksbergense club in de vijftigste minuut langszij.

  Elf minuten voor het einde leek de wedstrijd beslist. Eerst moest Rob Temmink met twee keer geel op zak het veld verlaten, waarna invaller Revy Rosalia de daaruit voortkomende vrije trap van Salim Amerzgiou tot doelpunt promoveerde: 2-1. Drie minuten daarna stond – de voor Van Loenhout ingevallen – Mohammed Ajiach met een fraaie rush aan de basis van de derde Liendense treffer. De voorzet van Ajiach werd snoeihard binnengeschoten door spits Mohammed Echabouni 3-1.

  Daarna liep Lienden zichzelf voorbij en profiteerden de tien overgebleven HSC'ers gretig en slim. Door de 3-3 liet Lienden een uitgelezen kans liggen om de aansluiting met WKE, nummer twee op de ranglijst en zaterdagavond verliezend van Haaglandia, te herstellen.