article
1.6416939
GROENLO - Voetbalvereniging Grol scherpt het rookbeleid aan.
Grol wil op termijn rookvrij sportpark
GROENLO - Voetbalvereniging Grol scherpt het rookbeleid aan.
http://www.gelderlander.nl/sport/voetbal/amateurvoetbal/grol-wil-op-termijn-rookvrij-sportpark-1.6416939
2016-09-20T08:43:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6416940.1474361149!image/image-6416940.JPG
Groenlo,Sv Grol,derde klasse C,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Voetbal / Amateurvoetbal / Grol wil op termijn rookvrij sportpark

Grol wil op termijn rookvrij sportpark

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Spelers van Grol 1 moeten het goede voorbeeld geven. Foto: Theo Kock
  GROENLO - Voetbalvereniging Grol scherpt het rookbeleid aan.

  De Groenlose club wil op termijn graag een geheel rookvrij sportpark Den Elshof. Voorzitter Hans Scheinck van derdeklasser Grol constateerde de laatste tijd dat steeds meer Grol-leden rookten. "Er werd meer gerookt dan een tijd geleden. Daarom hebben we als bestuur besloten de richtlijnen aan te scherpen. Volwassenen hebben toch een voorbeeldgedrag. Er waren spelers van het eerste elftal die twee uur voor een wedstrijd nog rookten. Dat kan in mijn ogen niet."

  Ook bestuurs- en commissieleden van de Groenlose club mogen niet meer roken als ze in functie zijn. "Als een medebestuurder dienst heeft en tijdens een wedstrijd van Grol 1 rookt langs de lijn, spreken we hem daar op aan. Meer niet, want we kunnen het nog niet verbieden", aldus Scheinck. "Hetzelfde geldt voor spelers die vlak voor een training of na een wedstrijd roken. Of een leider van een lager team die in de rust een sigaret opsteekt."

  Preses Scheinck vindt de maatregelen niet betuttelend. "Je kunt ook zeggen dat je gezonder moet leven als je sport. Tot nu toe zijn de reacties best begripvol. De rokers hebben het er moeilijk mee, maar dat is logisch."

  Spelers of fans van tegenstanders die sportpark Den Elshof bezoeken, zullen niet worden aangesproken door Grol-bestuurders als ze een sigaret opsteken. "Nee, we doen het alleen bij onze eigen leden", oppert Scheinck. "Niet bij gasten. Over hen hebben we niets te zeggen."

  Grol is de eerste Achterhoekse voetbalclub die roken in de buitenlucht op het sportpark wil ontmoedigen. Scheinck: "Op termijn een rookvrij sportpark, dat is ons streven. We willen dat op een geleidelijke manier doen."