article
1.3488103
HELLOUW - ASH is na één wedstrijd al weer koploper af in de derde klasse D Zuid 1 zaterdag.
Status van koploper is niet aan nerveus ASH besteed
HELLOUW - ASH is na één wedstrijd al weer koploper af in de derde klasse D Zuid 1 zaterdag.
http://www.gelderlander.nl/sport/voetbal/amateurvoetbal/status-van-koploper-is-niet-aan-nerveus-ash-besteed-1.3488103
2012-11-19T06:37:55+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.3488104.1382804123!image/image-3488104.JPG
Hellouw,Sport,Amateurvoetbal,hellouw
Amateurvoetbal
Home / Sport / Voetbal / Amateurvoetbal / Status van koploper is niet aan nerveus ASH besteed

Status van koploper is niet aan nerveus ASH besteed

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   ASH-aanvoerder Danny Bijl (links, archieffoto) was belangrijk voor de comeback van ASH. Foto Raphaël Drent
  HELLOUW - ASH is na één wedstrijd al weer koploper af in de derde klasse D Zuid 1 zaterdag.

  Verantwoordelijk hiervoor was Zuilichem dat met een benauwde 0-1 overwinning in Hellouw aan het langste eind trok. De bezoekers kregen de winnende treffer kort na de hervatting in de schoot geworpen doordat doelman Arjan Klip in de fout ging.

  ASH miste de geschorsten Hidde van Wageningen en Luke van Noord en dat woog sterk door in de smalle selectie van trainer Gerrit Molenaar. "Vooral Hidde van Wageningen werd erg gemist op het middenveld", vond Molenaar. "Daarnaast bleven mijn bepalende spelers Arjan van der Meijden en Danny Bijl beneden de maat."

  Het begin van de wedstrijd was voor Zuilichem dat vooral beter combineerde dan ASH. De middenvelders en aanvallers van Zuilichem waren rustig aan de bal en hadden veel snelheid in huis. ASH was juist onrustig in balbezit. Zuilichem kreeg enkele mogelijkheden, de beste was voor Wilco van Heusden. Hij kopte echter van dichtbij naast het doel.

  Koploper ASH deed pas na veertig minuten van zich spreken. Aanvaller Hans van Kranenburg, met afstand de beste speler aan ASH-zijde, soleerde op rechts en zette goed voor. Bij de tweede paal had topschutter Bijl echter niet het juiste vervolg.

  Na de hervatting ging het al na vier minuten goed mis in de verdediging van ASH. Doelman Klip wilde van achteruit opbouwen en speelde Jan Donker aan. Die werd meteen door Zuilichem onder druk gezet en speelde terug op zijn doelman. Klip wilde de bal wegwerken, maar raakte de bal helemaal verkeerd. Van Heusden kon de bal in een leeg doel schuiven." "Door deze fout nam de onzekerheid toe in onze achterhoede", constateerde Molenaar. "Dat werkte door in het hele elftal."

  Toch kwam ASH sterk opzetten, zonder tot goed voetbal te komen. Kansen kwamen er voor Folkert van der Werk en Van Kranenburg, de verdiende gelijkmaker bleef uit. Zuilichem kon niet profiteren van de onzekerheid en het geknungel in de achterste lijn van ASH.

  "Eigenlijk was het een typische 0-0 wedstrijd", vond Molenaar. "We werden in de eerste helft afgetroefd op strijdlust en hadden daar geen antwoord. Ik heb geen goed ASH gezien. Gelukkig heb ik nu veertien dagen de tijd om de boel weer op te lappen."

  ASH: Klip, Donker, Van Oort, Van Herk, Van Horssen, Bijl, Van Noord, Van der Meijden, Van Kranenburg, Hak en Van der Werf 76. Yotphrom).