article
1.6205617
SENEC/HUISSEN - De Gelderlander volgt jeugdinternational Vera ten Westeneind op de voet tijdens het EK voetbal voor vrouwen onder 19 jaar in Slowakije. De uit Huissen afkomstige verdedigster geeft na elke wedstrijd haar persoonlijke relaas. Deel 1: een eclatante 6-0 zege tegen de gastvrouwen.
Vera ten Westeneind maakt bliksemstart met Oranje
SENEC/HUISSEN - De Gelderlander volgt jeugdinternational Vera ten Westeneind op de voet tijdens het EK voetbal voor vrouwen onder 19 jaar in Slowakije. De uit Huissen afkomstige verdedigster geeft na elke wedstrijd haar persoonlijke relaas. Deel 1: een eclatante 6-0 zege tegen de gastvrouwen.
http://www.gelderlander.nl/sport/voetbal/amateurvoetbal/vera-ten-westeneind-maakt-bliksemstart-met-oranje-1.6205617
2016-07-20T04:59:00+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6205618.1468953761!image/image-6205618.JPG
Huissen,Voetbal-amateur,vrouwenvoetbal,hermes
Amateurvoetbal
Home / Sport / Voetbal / Amateurvoetbal / Vera ten Westeneind maakt bliksemstart met Oranje

Vera ten Westeneind maakt bliksemstart met Oranje

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vera ten Westeneind in het stadion van Zlaté Moravce. Foto Cor Sep
  SENEC/HUISSEN - De Gelderlander volgt jeugdinternational Vera ten Westeneind op de voet tijdens het EK voetbal voor vrouwen onder 19 jaar in Slowakije. De uit Huissen afkomstige verdedigster geeft na elke wedstrijd haar persoonlijke relaas. Deel 1: een eclatante 6-0 zege tegen de gastvrouwen.

  Openingswedstrijden op een EK voetbal zijn het aanzien meestal niet waard. Heel vaak wint het thuisland dan ook nog eens nipt en/of onterecht. Dat beeld is in ieder geval vakkundig om zeep geholpen door het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar. De jonge Oranje Leeuwinnen zetten gisteravond het organiserende Slowakije te kijk met 6-0. In het stadionnetje van het National Training Centre in Senec (capaciteit ruim 3.000) was vooraf een openingsshow en daarna volop sfeer, met behoorlijk wat Nederlandse fans.

  De uit Huissen afkomstige Vera ten Westeneind verfraaide haar debuut op een EK met een basisplaats. "Soms hoor je dat pas op de dag van de wedstrijd. Nu hoorde ik het de avond ervoor al. Dat vind ik wel fijn, kan ik me wat beter voorbereiden."

  De centrale verdedigster was ondanks de eclatante zege niet echt tevreden. "Ik was vaak te slordig, vooral in de passing. Als ik dat in de wedstrijden tegen Noorwegen en Frankrijk doe, wordt dat echt afgestraft."

  Dat was tegen het tegenvallende Slowakije niet het geval. Want Nederland dicteerde. En leidde bij rust soeverein met 3-0, door treffers van Sippie Folkertsma, Jill Roord en een eigen doelpunt .Ten Westeneind miste vlak voor rust nog een kansje. Roord (2x) en Michelle Hendriks waren na de pauze wel trefzeker voor Nederland: 6-0. "Gelukkig heb ik me in de tweede helft herpakt. Daar ben ik blij om. Ook als ik positief wordt gecoacht."

  Opvallend: bondscoach Jessica Torny liet haar pupil bijna alle corners en vrije trappen nemen. Al leverde dat geen doelpunt of assist op. "Ik ben gekozen omdat ik met mijn linker wel een aardige trap heb. Maar vandaag was het rendement niet hoog, dat moet beter."

  En wel komende vrijdag als om 18.00 uur in Zlaté Moravce het sterke Noorwegen wacht. Die ploeg won gisteravond met 1-0 van de andere tegenstander in groep A, Frankrijk. De monsterscore van Oranje in de openingswedstrijd kan nog wel eens heel belangrijk worden voor Ten Westeneind en co.