Lewis Baker schiet een vrije trap binnen tegen AZ.
Volledig scherm
Lewis Baker schiet een vrije trap binnen tegen AZ. © Pro Shots

Vrije trap dit seizoen wapen van Vitesse

De vrije trap is dit seizoen een wapen van Vitesse. De Arnhemse club heeft tot nu toe in de competitie met PSV het meeste uit die standaardsituatie gescoord. Beide clubs troffen op die wijze 4 keer doel.

Vitesse bouwt deze competitie op de trap van Lewis Baker. De regisseur op het middenveld scoorde afgelopen zaterdag nog tegen AZ op fraaie wijze met een vrije trap. Tegen FC Groningen schoot hij ook al magistraal raak met een free kick.

NEC
Vorig seizoen schoot Baker twee keer een vrije trap binnen. Dat was naast PEC Zwolle ook in De Goffert tegen NEC. De Nijmeegse club is aanstaande zondag tegenstander in de Gelderse derby.

Ajax scoort in dit eredivisieseizoen tot nu toe het meest uit standaardsituaties. De Amsterdammers produceerden zo 7 goals. De treffers vielen 2 keer uit een strafschop, 2 keer uit een hoekschop en 3 keer uit een vrije trap. PSV staat op 6 goals: 4 uit vrije trappen en 2 uit corners. Vitesse staat ook op 6. Naast de 4 vrije trappen betreft dit 2 penalty’s, beiden gescoord door Ricky van Wolfswinkel.

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
1-1
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
1-0
Willem IIWIL
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-1
VitesseVIT
away logo