article
1.6113335
ULFT - Zeven talentvolle Achterhoekse bands maken aanstaande zaterdag hun opwachting in de DRU Cultuurfabriek. Zij strijden in de zesde editie van de Achterhoekse Band Competitie voor een podiumplek op Huntenpop, op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus.
Achterhoekse talentbands strijden om plek op Huntenpop (video)
ULFT - Zeven talentvolle Achterhoekse bands maken aanstaande zaterdag hun opwachting in de DRU Cultuurfabriek. Zij strijden in de zesde editie van de Achterhoekse Band Competitie voor een podiumplek op Huntenpop, op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus.
http://www.gelderlander.nl/uit-thuis/eropuit/achterhoekse-talentbands-strijden-om-plek-op-huntenpop-video-1.6113335
2016-06-17T07:49:46+0000
http://www.gelderlander.nl/polopoly_fs/1.6113336.1466083419!image/image-6113336.JPG
Ulft,Popmuziek,Achterhoek Tjoeb,DRU,Achterhoekse Band Competitie,hermes
Eropuit
Home / Uit & Thuis / Eropuit / Achterhoekse talentbands strijden om plek op Huntenpop (video)

Achterhoekse talentbands strijden om plek op Huntenpop (video)

Videos
2
Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De band Spectors Wall wil overdonderen, net als Phill Spector: 'the great wall of sound'. Op de foto van links naar rechts: Dennis Jurg, Stefan Groot Hulze, Daniël Wansink en Egbert Harkink.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De band Boetners won vorig jaar de publieksprijs.
   Fotograaf
  • Afbeelding
  ULFT - Zeven talentvolle Achterhoekse bands maken aanstaande zaterdag hun opwachting in de DRU Cultuurfabriek. Zij strijden in de zesde editie van de Achterhoekse Band Competitie voor een podiumplek op Huntenpop, op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus.

  Behalve een plek op het festival is er ook studiotijd te winnen bij Silvox Studio, het persen van 500 cd's en een fotoshoot van een professionele popfotograaf.

  Doorgroeien
  De bandcompetitie is een gezamenlijk initiatief van de DRU Cultuurfabriek en Stichting Huntenpop. Zij willen nieuw talent een kans geven om zich in de kijker te spelen. Door in de DRU te spelen, kunnen beginnende bands wennen aan een wat groter podium en van daaruit doorgroeien. Formaties moeten een link hebben met de Achterhoek. „Of met Gelderland, dat mag ook", vertelt Erik Ramaker, programmeur van de DRU Cultuurfabriek.

  Steuntje in de rug
  Volgens Ramaker heeft de Achterhoekse Band Competitie in de afgelopen jaren verschillende bands een steuntje in de rug te geven. „De band de Boetners won vorig jaar de publieksprijs. Zij presenteerden onlangs in de DRU hun nieuwe plaat. Daar kwamen zo'n 350 mensen op af. Dat hadden zij waarschijnlijk niet verwacht toen zij hier vorig jaar aanklopten."

  Ook Leeways en Villa Zeno zijn bekende namen die eerder furore maakten in de competitie.

  Spectors Wall
  Spectors Wall is één van de bands die meedoet aan de zesde editie. Geïnspireerd door blues, glamrock, heavy metal en Normaal noemt Spectors Wall-drummer Egbert Harkink (30) hen de pioniers van de hardrock-n-roll. „Maar verwacht geen jaren zestig rock-n-roll", reageert Dennis Jurg (29) daarop. Volgens de gitarist klinkt het meer als stevige rock uit de late jaren zeventig. 

  Volgens Ramaker is het aanstaande zaterdag sowieso „vooral rock dat de klok slaat." Maar er is ook een band die in Achterhoeks dialect zingt (Exxbent) en een trio op een elektrische harp (Lilith Effie). Andere bands die hun opwachting maken: Sour Mash, Luna and the Sun, Lou Patty en Relffoxes.

  Stemmen
  Zoals elk jaar, is er ook nu weer een grote rol voor het publiek weggelegd. Het publiek mag op een biljet laten weten wie zij beste vindt. Er is ook een juryprijs te winnen.

  Eropuit: Achterhoekse Band Competitie: zaterdag 18 juni vanaf 20.00 uur, DRU Cultuurfabriek in Ulft.  ExxBent en Lilith Effie. Vrije entree.

  Een video van Spectors Wall en het optreden van de Boetners van vorig jaar.

  Uitgelichte video

  Afbeelding

  Wat wil je doen?

  Meld een evenement aan
  Voor online en krant